Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της μεγάλης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, που «έφυγε» από τη ζωή στις 7 Ιανουαρίου 1972, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ την εκπομπή του Λευτέρη Παπαδόπουλου «Εν αρχή ην ο λόγος-Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου».

 

Στην σε σκηνοθεσία Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου και παραγωγής 1989 εκπομπή παρουσιάζεται η ζωή, ο χαρακτήρας και το έργο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου μέσα από αφηγήσεις σπουδαίων μουσικών και ερμηνευτών του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

 

Μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού θυμούνται περιστατικά, περιγράφουν το ταλέντο της, μιλούν για τις τραγωδίες της ζωής της, τον πληθωρικό και ανοιχτόκαρδο χαρακτήρα της, τη σχέση της με τα χρήματα, τα χαρτιά και την εκμετάλλευση των συνθετών εις βάρος της σε σχέση με τους στίχους που έγραφε και τα δικαιώματα για τα τραγούδια.

 

Επιπλέον, ο εγγονός της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, Αλέξης Πολυζωγόπουλος, μοιράζεται αναμνήσεις του από οικογενειακές στιγμές με τη γιαγιά του, ιστορίες ενδεικτικές της ελεύθερης φύσης του χαρακτήρα της, του πηγαίου ταλέντου της και της αγάπης της για το λαϊκό τραγούδι, καθώς και για την χαρτοπαιξία.

 

Την ίδια στιγμή, εμφανίζεται πλήθος μουσικών και τραγουδιστών, οι οποίοι ερμηνεύουν τραγούδια που γράφτηκαν επισήμως ή μη από την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Η εκπομπή περιλαμβάνει ένα θησαυρό με μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού σε στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

 

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικοί από τους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, τραγουδιστές και συνθέτες που μιλούν και τραγουδούν για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου: Μελίνα Μερκούρη, Ηλίας Κλωναρίδης, Γιώργος Μουφλουζέλης, Στράτος Διονυσίου, Απόστολος Καλδάρας, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Νίκος Ξανθόππουλος, Μιχάλης Μενιδιάτης, Λεωνίδας Βελής, Κώστας Μοσκοβίτης, Μαίρη Λίντα, Στέφανος Ληναίος.

 

Ολόκληρο το αφιέρωμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε στη διεύθυνση: https://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/eytychia-papagianopoyloy/


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.