Deal News Online

undefined

ΑΒΤΑ: Εντυπωσιακή άνοδος των διακοπών ευεξίας

Σύμφωνα με νέα έρευνα της ένωσης Βρετανών τουρ οπερείτορ και τουριστικών γραφείων, ABTA, οι άνθρωποι ενσωματώνουν όλο και περισσότερο την ευεξία στις διακοπές τους, με ένα στους τρεις (34%) ταξιδιώτες να σχεδιάζουν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που επικεντρώνονται στη βελτίωση της ευεξίας τους όπως γιόγκα, διαλογισμός, σπα και ολιστικές θεραπείες, ή απλά να αφιερώνουν συνειδητά καθημερινά χρόνο μακριά από τα τεχνολογικά γκάτζετ τους.

 

Εκτιμάται ότι μέχρι το 2022, θα πραγματοποιούνται ετησίως 1,2 δισεκατομμύρια ταξίδια ευεξίας σε όλο τον κόσμο, με το ανερχόμενο αυτό ρεύμα να επηρεάζει αισθητά και την ελληνική τουριστική αγορά, καθώς η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο προορισμό όσων επιθυμούν να συνδυάζουν τις διακοπές τους με ένα εναλλακτικό και υγιεινό lifetsyle.

 

Οι παραθεριστές επιθυμούν να περνούν σχεδόν τέσσερις και μισή ώρες κάθε μέρα (269 λεπτά) κατά μέσο όρο κάνοντας ένα συνδυασμό δραστηριοτήτων ευεξίας - με τον περισσότερο χρόνο να αφιερώνεται στην αποφυγή τεχνολογίας όπως τα smartphones, οι φορητοί υπολογιστές και τα tablet. Οι ταξιδιώτες δαπανούν σχεδόν 2 ώρες κάθε ημέρα (108 λεπτά) και το ένα τέταρτο (24%) πάνω από 4 ώρες (240 λεπτά ή περισσότερα), κάνοντας συνειδητή αποχή από τα ηλεκτρονικά τους γκάτζετ.

 

Πάντως, ενώ οι ταξιδιώτες επιθυμούν να μειώσουν το χρόνο που αφιερώνουν στις συσκευές τους, η εξάπλωση της τεχνολογίας φορητών συσκευών, την οποία πολλοί χρησιμοποιούν για να καταγράφουν τη φυσική τους δραστηριότητα, δεν οδηγεί σε ένδειξη ότι αυτό θα συμβεί. Ένας στους 10 (12%) παίρνουν μαζί τους στα ταξίδια συσκευή καταγραφής φυσικής δραστηριότητας όπως η Fitbit.

 

Η καλή φυσική κατάσταση αποτελεί προτεραιότητα για τα δύο τρία (67%) των ταξιδιωτών, οι οποίοι σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπως η γιόγκα, πιλάτες και πεζοπορία στη φύση και πάνω από ένας στους 10 (14%) επιδιώκει να δαπανά πάνω από 4 ώρες ημερησίως σε αυτές. Οι 2 δημοφιλέστερες δραστηριότητες ευεξίας που ακολουθούν είναι οι θεραπείες σπα (42%) και ο διαλογισμός/ησυχία (39%). Ένας στους 10 (14%) προτιμά να δοκιμάσει ολιστικές θεραπείες όπως το ρέικι και η ισορροπία των τσάκρα.

 

Ο κύριος λόγος για τον οποίο επιθυμούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες ευεξίας είναι η χαλάρωση και η ανεμελιά (60%), με τους μικρότερης ηλικίας ταξιδιώτες να δίνουν προτεραιότητα στην πνευματική ευεξία (46% έναντι 35%).

 

Περισσότεροι άνθρωποι απο ποτέ αναζητούν τρόπους ανακούφισης του άγχους και ενίσχυσης της ευεξίας και πάνω από 2 εκατ. Βρετανοί ταξιδιώτες σκοπεύουν να κάνουν ταξίδι ευεξίας το ερχόμενο 12μηνο. Τα ταξίδια αυτά παρουσιάζουν αύξηση 20% παγκοσμίως από το 2015 και τα περισσότερα πραγματοποιούνται στην Ευρώπη με τους προορισμούς που ξεχωρίζουν να είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία και η Ελλάδα.

 

«Οι ταξιδιωτικές εταιρείες συμβουλεύουν ολοένα και περισσότερο τους ανθρώπους που θέλουν να επικεντρωθούν στης ευεξία τους. Με την αρχή της νέας χρονιάς, πολλοί άνθρωποι στρέφουν την προσοχή τους στις διακοπές του επόμενου χρόνου. Είναι μία καλή στιγμή να οργανώσει κάποιος τις διακοπές του αφού υπάρχει ποικιλία προσφορών κι επιλογών. Το να κλείσει κάποιος νωρίτερα τις διακοπές του τον βοηθάει να εξασφαλίσει την καλύτερη τιμή για τις διακοπές της επιλογής του», ανέφερε η διευθύντρια της Abta Victoria Bacon.

 

«Για εκείνους που αναζητούν έναν τρόπο διαφυγής από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, είτε αφορά την επικέντρωση στην φυσική και την ψυχική ευεξία, είτε την επίσκεψη σε έναν δημοφιλές προορισμό, είτε να δοκιμάσουν κάτι καινούριο – τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να κάνουν τις επιλογές τους», συμπλήρωσε.


protoselida

World Business

Χρεοκοπεί  η Αργεντινή;

Χρεοκοπεί η Αργεντινή;

Όταν, το 2001, η Αργεντινή βυθιζόταν σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, οι δανειακές της υποχρεώσεις ανέρχονταν σε...

Media

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Γιουρούσι ανήμερα της Αλωσης "   ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " 10 αλλαγές στις άδειες Δημοσίων υπαλλήλων...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.