Το ελληνικό στοίχημα των 21 δισ.

Οι επενδύσεις, το νέο ΕΣΠΑ και τα γρανάζια της γραφειοκρατίας

 

Ανάγκη για έξοδο από μία βαθιά δεκαετή οικονομική κρίση έχει η ελληνική οικονομία με την κυβέρνηση να στοχεύει στην εκμετάλλευση κάθε δυνατού εργαλείου που θα οδηγήσει τη χώρα σε μία αναπτυξιακή πορεία.

 

Το ΕΣΠΑ και η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων αποτελεί το πρώτο βήμα και μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Κυβέρνηση, με τη χώρα μας να έχει εξασφαλίσει πόρους 21 δισ. ευρώ για τη νέα προγραμματική περίοδο μέχρι το 2027.

 

Τα κονδύλια είναι αυξημένα κατά 8%, με τον επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος μίλησε στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο, να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην ενεργειακή μετάβαση σε Μεγαλόπολη και Δυτική Μακεδονία.

 

Μάλιστα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα η χώρα μας θα λάβει από το Ειδικό Ταμείο για Δίκαιη Μετάβαση το ποσό των 4 δισ. ευρώ.

 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων στη φορολογία, την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, τη διευκόλυνση του επενδυτικού περιβάλλοντος και την ένταξη της έρευνας στην αγορά εργασίας.

 

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε πως «η Κυβέρνηση τους τελευταίους 6 μήνες έκανε μεγάλη προσπάθεια για να ξεκολλήσουμε στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε χρήματα. Δεν μπορεί σε μία Ελλάδα που έχει κόψει συντάξεις, που έχεις αφήσει ανθρώπους πίσω και που προσπαθεί να τους βοηθήσει να φύγουν μπροστά, να χάνει χρήματα. Είναι απαράδεκτο. Και δεν θα χάσουμε».


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.