Σκέρτσος: Μία συνεκτική πολιτική για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, εργαλείο εθνικής επιβίωσης Προτεινόμενο

" Η κυβέρνηση πιστεύει ότι μια συνεκτική πολιτική για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας αποτελεί εργαλείο εθνικής επιβίωσης¨, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος σε άρθρο στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

 

"Το είχε πει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γίνεται πράξη με δέσμη κινήτρων για τα νέα ζευγάρια προκειμένου να δημιουργήσουν οικογένεια και με πρόσθετες διευκολύνσεις για την ανατροφή των παιδιών τους", επισήμανε.

 

Όπως τόνισε, "στην αιχμή της νέας στρατηγικής για την ανάσχεση της υπογεννητικότητας" είναι το επίδομα των 2.000 ευρώ, "το οποίο για πρώτη φορά θεσπίζεται και θα χορηγείται στο εξής για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα".

 

Επιπλέον, ανέφερε κι άλλα "στοχευμένα μέτρα δημογραφικής πολιτικής και στήριξης της οικογένειας", όπως η υπαγωγή στον χαμηλό ΦΠΑ όλων των βρεφικών ειδών και ειδών πρώτης ανάγκης για τις νέες μητέρες, καθώς επίσης και η προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου ορίου για κάθε παιδί ανεξαρτήτως του αριθμού των ανήλικων τέκνων.

 

Ακόμη, σημείωσε ότι με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων "διευκολύνεται η πρόσβαση των δήμων της χώρας σε χρηματοδότηση για τη λειτουργία περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών.

 

Επίσης, πρόσθετη μέριμνα θα λαμβάνεται για τις οικογένειες "σε ορεινές και οικονομικά μειονεκτικές περιοχές". "Θεσπίζεται το αφορολόγητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης που παίρνουν, ώστε να ελαφρυνθούν από τα βαρύτερα έξοδα διαβίωσης", εξήγησε.

 

"Ένα νέο πρόγραμμα "κοινωνικής κατοικίας" για τα νέα ζευγάρια που ξεκινούν τώρα τη ζωή τους σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή", προανήγγειλε.

 

Τέλος, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας απαιτεί, μεταξύ άλλων, "θετικά και έξυπνα μέτρα πολιτικής και σημαντικούς πόρους". "Σίγουρα, πάντως, δεν αντιμετωπίζονται με διχαστικές σταυροφορίες που έμμεσα προπαγανδίζουν την περιστολή του δικαιώματος των γυναικών να επιλέξουν τη μητρότητα, όπως έγινε πρόσφατα, με αντιαισθητικά πρωτοσέλιδα και αντιεπιστημονικές αφίσες", κατέληξε.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Περιβάλλον

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή την εύρεση 11 δηλητηριασμένων γυπών προστατευόμενου είδους δηλητηριασμένων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.