Βρούτσης: Σε μία δόση θα δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Τι είπε για το νέο ασφαλιστικό

 

Σε μία δόση θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση.

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι τα αναδρομικά στους συνταξιούχους από 1ης Οκτωβρίου 2019 θα καταβληθούν εφάπαξ σε μία δόση.

 

Παράλληλα, παρουσιάζοντας το νέο ασφαλιστικό, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση την Τρίτη, σημείωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές και βιώσιμο ως και το 2070, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις ενώ ανέφερε ότι όλοι οι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις. Επιβεβαίωσε, επίσης, τις πληροφορίες ότι οι αυξήσεις αφορούν και όσους έχουν τριάντα χρόνια και μία ημέρα ασφάλιση.

 

Ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι το νέο ασφαλιστικό δεν εμπεριέχει καμία μείωση στις συντάξεις, εκτιμώντας ότι οι ωφελημένοι θα αγγίξουν το ένα εκατομμύριο. Παράλληλα, τόνισε ότι από τα μέσα του 2020 δεν θα υπάρχει καμία απλήρωτη σύνταξη. Πρόσθεσε ότι η παρακράτηση της σύνταξης σε όσους (συνταξιούχους) εργάζονται θα είναι πλέον μόνο 30%, ενώ επανέρχεται στο 70% η σύνταξη στους εργαζόμενους συνταξιούχους. Τέλος, δήλωσε ότι θεσπίζονται επικουρικά ταμεία με μεγαλύτερες επικουρικές.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Περιβάλλον

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή την εύρεση 11 δηλητηριασμένων γυπών προστατευόμενου είδους δηλητηριασμένων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.