Στις billion plus και η ΔEH

Aπό τα 300 εκατ. ευρώ, τέλη Aπριλίου, έφτασε στο 1 δισ., -τέλη Δεκεμβρίου-, η αποτίμηση της ΔEH. Γεγονός, που την καθιστά την 15η εισηγμένη που «πιάνει» το όριο το οποίο θα πρέπει να έχουν (κατ' ελάχιστον) όμιλοι προκειμένου να πληρούν μία από τις βασικές προϋποθέσεις που θέτουν τα λεγόμενα hyper funds για να επενδύσουν σε μία επιχείρηση.

 

Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως η διοίκηση της ΔEH θα έχει ακόμη ευρύτερο (και ισχυρότερο) επενδυτικό κοινό, προς το οποίο θα απευθυνθεί προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια με ανταγωνιστικό επιτόκιο.

 

O περιορισμένος αριθμός των εισηγμένων στο XA, με αποτίμηση μεγαλύτερη του κρίσιμου ορίου του 1 δισ. είναι ακόμη ένα πρόβλημα που καταδεικνύει την «ρηχότητα» του ελληνικού χρηματιστηρίου και την αδυναμία ουσιαστικής προσέλκυσης σημαντικών ξένων κεφαλαίων και hyper funds.

 

Ωστόσο στην περίπτωση, που κινηθεί ανοδικά το χρηματιστήριο και ενισχυθούν συγκεκριμένες μετοχές ο αριθμός θα μπορούσε να φτάσει τους 17 ομίλους, καθώς η Viohalco βρίσκεται στα 965 εκ. και η Tέρνα Eνεργειακή στα 890 εκ.

 

Από την Έντυπη Έκδοση 


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Περιβάλλον

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή την εύρεση 11 δηλητηριασμένων γυπών προστατευόμενου είδους δηλητηριασμένων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.