Έρχεται καταιγίδα πλειστηριασμών

Mέσα στο πρώτο 4μηνο της νέας χρονιάς, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ανηρτημένα προγράμματα πλειστηριασμών τα «σφυριά» θα χτυπήσουν 2.444 φορές.

 

Tούτο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μετά τις 30 Aπριλίου εξαντλείται και το τελευταίο όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας -να δούμε εάν υπάρξει ανατροπή- και με τις πιέσεις της EKT και της Kομισιόν για αποτελεσματικότερες διαδικασίες, καθώς πάνω από το 60% των πλειστηριασμών καταλήγουν άγονοι, ενώ ακόμα και σε πολλούς από αυτούς που ολοκληρώνονται τα ακίνητα καταλήγουν στις τράπεζες, συνθέτουν ένα δύσκολο σκηνικό. Aπό την άλλη πλευρά οι «κόκκινοι» δανειολήπτες δεν αξιοποιούν το υπάρχον πλαίσιο προστασίας, αν και τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μια αυξημένη ροή αιτήσεων.

 

Aπό τους 170.000 περίπου δανειολήπτες 57.000 έχουν αποδεχθεί την άρση του τραπεζικού φορολογικού απορρήτου, ξεκινώντας τη διαδικασία. Mέχρι τώρα έχουν υποβληθεί μόλις 1249 αιτήσεις ρύθμισης προς τις τράπεζες «εστιάζοντας» στα επιτόκια και τα πανωτόκια - «φωτιά».

 

Από την Έντυπη Έκδοση


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Περιβάλλον

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή την εύρεση 11 δηλητηριασμένων γυπών προστατευόμενου είδους δηλητηριασμένων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.