Έλον Μασκ: 1 εκατομμύριο άποικοι στον Άρη το 2050

Ο ιδρυτής της SpaceX, Έλον Μασκ ανακοίνωσε ένα σχέδιο αποστολής δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στον Άρη καθώς και την πραγματοποίηση των τελικών δοκιμών ενός σκάφους της SpaceX που θα χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής του αργότερα αυτό το έτος.

 

Σε μια σειρά από tweets του, ο Elon δήλωσε ότι θα ήθελε να δει τρεις πτήσεις προς τον Άρη σε καθημερινή βάση. Βασικοί πυλώνες ενός τέτοιου υπερ-φιλόδοξου εγχειρήματος είναι το διαστημόπλοιο Starship της SpaceX, για το οποίο ο Μασκ έχει πει ότι θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 100 ανθρώπους, και ένας γιγαντιαίος πύραυλος, ο Super Heav. Και τα δύο αυτά σκάφη θα είναι επαναχρησιμοποιούμενα, περιορίζοντας σημαντικά τα κόστη των διαστημικών πτήσεων. 

Προσδοκώντας στην κατασκευή 1.000 SpaceX Starship πυραύλων σε μια δεκαετία, υποστηρίζει ότι 100.000 μετανάστες θα μπορούσαν να μετακινηθούν απο την Γη στον Κόκκινο Πλανήτη κάθε έτος. «Αυτός είναι ο στόχος», ανέφερε στα tweet του, και «ο λόγος που συσσωρεύω περιουσιακά στοιχεία στη Γη».

 

Το μαζικό αυτό σχέδιο μετανάστευσης και αποικισμού του Άρη μπορεί να ευοδωθεί μόνο σε συνθήκες τροχιακού συγχρονισμού (orbital sync) Γης- Άρη, όταν δηλαδή οι δύο πλανήτες είναι ευθυγραμμισμένοι έτσι ώστε να είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για ταξίδι. Ο συγχρονισμός αυτός λαμβάνει χώρα μια φορά κάθε 26 μήνες.

 

«Φορτώνοντας τον στόλο για τον Άρη σε τροχιά γύρω από τη Γη, μετά 1.000 σκάφη αναχωρούν μέσα σε 30 ημέρες κάθε 26 μήνες. (Σαν το) Battlestar Galactica» έγραψε σε άλλο tweet του, αναφερόμενος στη γνωστή σειρά επιστημονικής φαντασίας. Απώτερος στόχος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι ένα εκατομμύριο άνθρωποι στον Άρη ως το 2050, ανέφερε απαντώντας σε ένα tweet.

 

Ο Μασκ υποσχέθηκε επίσης ότι θα υπάρξουν θέσεις εργασίας στον Άρη και οικονομική βοήθεια για τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι για μια τέτοια μετακίνηση. «Ο καθένας θα πρέπει να μπορεί να πάει αν θέλει, με δάνεια διαθέσιμα για όσους δεν έχουν χρήματα», πρόσθεσε. «Θα υπάρξουν πολλές δουλειές στον Άρη!», συμπλήρωσε.

 

Σημειώνεται ότι το space.com, επιβεβαίωσε ότι η SpaceX κατασκευάζει ήδη το πρώτο της επιχειρησιακό Starship, το SN1, στις εγκαταστάσεις της στο νότιο Τέξας, ενώ ο Μασκ δημοσιοποίησε μια φωτογραφία με τεχνικούς να δουλεύουν στον κώνο της μύτης του σκάφους.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.