Deal News Online

Συμφώνησαν Γαλλία - ΗΠΑ να συζητηθεί ο «ψηφιακός φόρος» στον ΟΟΣΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, Γαλλία και ΗΠΑ συμφώνησαν να εργαστούν για τη φορολόγηση των εταιριών του Διαδικτύου στον ΟΟΣΑ.

 

Συγκεκριμένα η Γαλλία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σήμερα στο πώς να προωθήσουν τον παγκόσμιο επανασχεδιασμό των διασυνοριακών φορολογικών κανόνων για την ψηφιακή εποχή, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

 

«Είχαμε μακρά συνομιλία σήμερα το πρωί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών και τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, και με χαρά σας ανακοινώνω ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ, που προσφέρει τη βάση για να εργαστούμε για τη φορολόγηση των εταιριών του Διαδικτύου στον ΟΟΣΑ», δήλωσε ο Λεμέρ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

 

Συνάντηση Λεμέρ - Μνούτσιν

 

Ο Λεμέρ δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν παραμέρισαν τη διμερή διαμάχη για τον γαλλικό «ψηφιακό φόρο» σε τεχνολογικούς κολοσσούς και επικεντρώθηκαν στη διασφάλιση μιας ευρύτερης παγκόσμιας συμφωνίας φέτος που θα περιλαμβάνει έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις.

 

Οι δύο αξιωματούχοι κατέληξαν σε μια σειρά από γραπτές προτάσεις για τον πρώτο επανασχεδιασμό των διεθνών φορολογικών κανόνων από τη δεκαετία του 1920 που θα υποβληθούν σε 137 κυβερνήσεις όταν ξεκινήσουν οι συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

 

«Είναι μια καλή είδηση, διότι μειώνει τον κίνδυνο αμερικανικών κυρώσεων και αυξάνει τις προοπτικές για μια διεθνή λύση στην 'ψηφιακή' φορολόγηση», πρόσθεσε.

 

Τι «λέει» το χρονοδιάγραμμα

 

Οι προετοιμασίες, εν μέρει υπό τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες σε επίπεδο ΟΟΣΑ είχαν παγώσει λόγω της διμερούς διαμάχης, με την Ουάσινγκτον να απειλεί με δασμούς ως αντίποινα στον εθνικό φόρο του Παρισιού σε μεγάλες εταιρίες της τεχνολογίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν το θέμα σε τηλεφωνική τους επικοινωνία την Κυριακή.

 

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία εργάζεται εδώ και χρόνια για την εξεύρεση τρόπων για να δημιουργηθούν συνθήκες ίσου ανταγωνισμού στη φορολόγηση των εταιριών του Διαδικτύου, αλλά αυτές οι προσπάθειες τώρα επιταχύνονται προκειμένου να διαφανεί εάν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία έως τον Δεκέμβριο.

 

Μιλώντας σε πάνελ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με τον Λεμέρ, ο Γκουρία δήλωσε ότι ελπίζει έως τον Ιούλιο να έχει σχεδιαστεί ένα πλαίσιο που θα αφορά πάνω από 130 χώρες. «Δεν έχουμε Σχέδιο Β - απλά πρέπει να το ολοκληρώσουμε», δήλωσε. Άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιταλία και η Βρετανία, ήδη προωθούν ή επιβάλλουν τα δικά τους εθνικά καθεστώτα «ψηφιακού φόρου».


Media

«Τα Φιλαράκια»: Στις 27 Μαΐου το επεισόδιο επανένωσης

«Τα Φιλαράκια»: Στις 27 Μαΐου το επεισόδιο επανένωσης

Στις 27 Μαΐου θα μεταδοθεί το επεισόδιο επανένωσης από "Τα Φιλαράκια" («Friends»), την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά...

Περιβάλλον

Ινδία: 18 ελέφαντες νεκροί πιθανότατα από κεραυνούς

Ινδία: 18 ελέφαντες νεκροί πιθανότατα από κεραυνούς

Τουλάχιστον 18 ελέφαντες εντοπίστηκαν νεκροί στη βορειοανατολική Ινδία, με εκτιμώμενη αιτία θανάτου από κεραυνούς σύμφωνα με τις επίσημες αρχές που ξεκίνησαν μια...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.