Πολιτική

Γιούνκερ: Κανείς δεν κατάλαβε γιατί έγινε το δημοψήφισμα Προτεινόμενο

Αιχμές από τον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν

 

Το πρώτο εξάμηνο του 2015 χαρακτηρίζει ως την περίοδο που Ελλάδα έφτασε πιο κοντά στην έξοδο της από το ευρώ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής” αναφέρει ότι "Αλέξης Τσίπρας ερχόταν με περίεργες ιδέες για το τι έπρεπε να γίνει”. Όμως σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, το να πείσει τον Τσίπρα δεν ήταν το βασικό ζήτημα που αντιμετώπιζε- αυτό ήταν το εύκολο.

 

Η μεγάλη δυσκολία ήταν πείσει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες, ιδιαίτερα μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015. Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Γιούνκερ, "κανένας στην Ε.Ε. δεν κατάλαβε γιατί έγινε το δημοψήφισμα”

 

Παντελώς άχρηστος ο Βαρουφάκης

 

Όπως αναφέρει ο κ. Γιούνκερ, στην συγκεκριμένη περίοδο ο τότε ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρoυφάκης δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο: "Νομίζω ότι δεν πρέπει να πέρασα πάνω από 10 λεπτά μαζί του. Ο χρόνος αυτός ήταν βέβαια αρκετός για να γράψει βιβλία. Δεν συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις και στο βιβλίο του- που δεν το διάβασα- λέει ότι είμαι παντελώς άχρηστος”. "Επιτρέψτε μου να του ανταποδώσω το κομπλιμέντο”, συμπληρώνει ο κ. Γιούνκερ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή