Υγεία & Διατροφή

Οι ελλείψεις φαρμάκων ξεπερνάνε αυτές που αναφέρει ο ΕΟΦ

Τι αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του

 

Διαχρονικό χαρακτηρίζει το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του ενώ επισημαίνει ότι «το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να επιδεινώνεται σε μεγάλο βαθμό, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος».

 

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) «και στο παρελθόν έχει κατ' επανάληψη αναδείξει τις πτυχές του προβλήματος χωρίς», όπως τονίζει «να έχει δοθεί λύση από την Πολιτεία».

 

Η απάντηση στην ανακοίνωση του ΕΟΦ

 

Σχολιάζοντας ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), σημειώνει ότι «τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων -και ταλαιπωρούνται ασθενείς και φαρμακοποιοί- είναι πάρα πολύ περισσότερα, από 27 που αναφέρει ο ΕΟΦ λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα στοιχεία των φαρμακευτικών εταιρειών».

 

Ο ΠΦΣ προσθέτει ότι σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας στο Υπουργείο Υγείας, θα παρουσιάσει λίστα με τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη σε πανελλαδικό επίπεδο. Επίσης θα καταθέσει προτάσεις για την άμεση λύση του προβλήματος στις οποίες είναι υποχρεωμένοι, όπως αναφέρει, να συμβάλουν όλοι εμπλεκόμενοι στη διακίνηση του φαρμάκου. «Η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος του Έλληνα ασθενή που αδυνατεί να βρει το φάρμακό του», καταλήγει ο ΠΦΣ σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή