Πτώση καθαρών κερδών για Philips

Η Philips NV ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την αναθεώρηση των επιλογών της για τις δραστηριότητες οικιακών συσκευών, καθώς ανακοίνωσε πτώση 17% στα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου.

 

Η εταιρεία τόνισε ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας μιας ξεχωριστής νομικής δομής καθώς αξιολογεί τις επιλογές της για το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς των δραστηριοτήτων οικιακών συσκευών, οι οποίες απέφεραν πέρυσι πωλήσεις 2,3 δισ. ευρώ.

 

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12-18 μήνες.

 

Τα καθαρά κέρδη τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 556 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 673 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 602 εκατ. ευρώ.

 

Οι πωλήσεις στο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 5,96 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 5,59 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ αυξήθηκαν οι συγκρίσιμες πωλήσεις 3%.

 

Οι αναλυτές ανέμεναν τριμηνιαίες πωλήσεις 6,03 δισ. ευρώ. Τα περιθώριο των προσαρμοσμένων ΕΒΙΤΑ αυξήθηκε κατά 50 μονάδες βάσης, στο 17,9%.

 

Για το 2020 η Philips έθεσε στόχο την αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων κατά 4%-6% και τη βελτίωση του περιθωρίου των προσαρμοσμένων ΕΒΙΤΑ κατά 100 μονάδες βάσης, με ένα momentum επιδόσεων που αναμένεται να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.