Στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα κινήθηκε ο τουρισμός στην Κω το 2019

Στα υψηλότερα επίπεδα που μπορούν να αντέξουν οι υποδομές της Κω κινήθηκαν οι αφίξεις του νησιού για το 2019, φτάνοντας τα 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ραδιοφωνική εκπομπή του Πρακτορείου FM, "Βόλτα στην Ελλάδα" η Κωνσταντίνα Σβήνου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.

 

Η κυρία Σβήνου εξέφρασε την αγωνία της, για τη διαχείριση αυτού του επιπέδου επισκεψιμότητας και επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει στροφή του νησιού στον ποιοτικό τουρισμό, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερα έσοδα, χωρίς κατ'ανάγκη να συνοδεύεται με αντίστοιχη αύξηση των αφίξεων.

 

Το 2020 ξεκίνησε με αισιοδοξία για το νησί του Ιπποκράτη, με την κυρία Σβήνου να σημειώνει ότι η αγορά της Ολλανδίας κινείται σε υψηλά επίπεδα αλλά και η αγορά της Γερμανίας που, παρά τα σημάδια διστακτικότητας που εμφανίζουν οι κρατήσεις από τη συγκεκριμένη αγορά, θα "ενισχυθούν" εν τέλει προς όφελος του νησιού. Την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις του κλάδου της ξενοδοχίας έχουν υπογράψει συμβόλαια με τους Tour Operator's με μικρή αύξηση των τιμών, από 2% εως 3% σε σχέση με πέρυσι. Στο σημείο αυτό η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού επανέλαβε τον έντονο ανταγωνισμό από την Τουρκία, ελέω των χαμηλών προσφερόμενων τιμών.

 

Η Κως αυτή την περίοδο βρίσκεται σε μια διαδικασία "χτισίματος" της επικοινωνιακής της εικόνας ("Brand"), μετά και την πρόταση του αρμόδιου υπουργείου να "πατήσει" στην ταυτότητα του Ιπποκράτη, διαφοροποιώντας με τον τρόπο αυτό το νησί από τους ανταγωνιστές του αλλά και συνδέοντας την Ιπποκρατική ταυτότητας της Κω με την οικονομία και την ανάπτυξη του νησιού. Η κυρία Σβήνου στο σημείο αυτό, αφού εξέφρασε την θετική βούληση της για τον εμπλουτισμό του μοντέλου "Ηλιος και Θάλασσα", επεσήμανε ότι "θέλει δουλειά για να χτιστεί ο μύθος του Ιπποκράτη και αυτός να περάσει στον υποψήφιο επισκέπτη του νησιού και κατ' επέκταση να αποτυπώνεται στο μπουκέτο υπηρεσιών του νησιού".

 

Αυτή την περίοδο το ΙΤΕΠ, ο ερευνητικός βραχίωνας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, έχει ολοκληρώσει τη μελέτη απόδοσης των ξενοδοχείων για το 2019 και άμεσα αναμένεται με ενδιαφέρον η δημοσιοποίηση της.


protoselida

Media

DEAL NEWS: H EΓΚΥΡΗ - EΠIXEIPHMATIKH KAI ΠOΛITIKH EΦHMEPIΔA

DEAL NEWS: H EΓΚΥΡΗ - EΠIXEIPHMATIKH KAI ΠOΛITIKH…

*** Pεπορτάζ, γεγονότα, παρασκήνιο, αποκαλύψεις ***   - TA DEALS ΠOY ΘA AΛΛAΞOYN TO TOΠIO • Tι δρομολογείται...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.