ΠΦΣ: Καθήκον η πρόσβαση του ασθενούς στο φάρμακο

Το μεγάλο θέμα των ελλείψεων στα φάρμακα συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια , του Υφυπουργού κ. Βασίλειου Κοντοζαμάνη, του προέδρου του ΕΟΦ κ Δημήτρη Φιλίππου και αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Απόστολο Βαλτά.

 

Οι προτάσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

 

Η αντιπροσωπεία του ΠΦΣ κατέθεσε στοιχεία για το μεγάλο εύρος των ελλειπτικών φαρμάκων και σειρά προτάσεων για την επίλυση του διαχρονικού αυτού προβλήματος και είναι οι εξής :

 

Απαγόρευση των εξαγωγών για ένα διάστημα όχι μικρότερο των 5 μηνών για αποδεδειγμένα ελλειπτικά φάρμακα σύμφωνα και με στοιχεία που θα καταθέτει ο ΠΦΣ Παράταση ισχύος εκτέλεσης των συνταγών που αφορούν ελλειπτικά φάρμακα Για τα αποδεδειγμένα ελλειπτικά φάρμακα να δίνεται η δυνατότητα στον ασθενή να επιλέγει τα φάρμακά του ακόμα και στις περιπτώσεις που αναγράφεται η εμπορική ονομασίαΕντατικοποίηση των ελέγχων σε όλη την αλυσίδα διακίνησης του φαρμάκου και αυστηρή εφαρμογή της προβλεπόμενης νομοθεσίας για την τήρηση των αποθεμάτων

 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και θετικά την πρόκληση των ελλείψεων. Η ταλαιπωρία των ασθενών πρέπει να λάβει τέλος.

 

Η πρόσβαση του ασθενούς στο φάρμακο του και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι καθήκον μας.»


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.