Επιχειρήσεις

Ολοκληρώνεται το σχέδιο εξυγίανσης της Creta Farms Προτεινόμενο

Εντός της εβδομάδας οι υπογραφές

 

Ολοκληρώνεται εντός της εβδομάδας με τις επίσημες υπογραφές το σχέδιο της εξυγίανσης της Creta Farms, μέσω του οποίου ο έλεγχός της θα περάσει στην Impala Investment του Δημήτρη Βιντζηλαίου. Οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων μερών συμφώνησαν στις τελευταίες λεπτομέρειες επί του κειμένου το οποίο θα έρθει προς έγκριση σε έκτακτη γενική συνέλευση της Creta Farms και εν συνεχεία θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

 

Η έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου και αμέσως μετά θα κατατεθεί η αίτηση εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η οποία αναμένεται να συζητηθεί μέσα στον Μάρτιο.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει τη μεταβίβαση σημαντικού τμήματος του ενεργητικού σε νέα εταιρεία συμφερόντων της Impala με τη μορφή εισφοράς σε είδος.

 

Συγκεκριμένα 40 εκατ. ευρώ των δανειακών της υποχρεώσεων  που σήμερα ξεπερνούν τα 109 εκατ. ευρώ και ρύθμιση αποπληρωμής αυτών σε βάθος 10ετίας, όπως και μεταβίβαση σημαντικού μέρους των υποχρεώσεών της προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

 

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο ο επενδυτής θα επενδύσει συνολικά 20 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ θα τα βάλει ως ενδιάμεση χρηματοδότηση, και τα υπόλοιπα 18 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν την πρώτη διετία μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

 

Σε ότι αφορά την εκταμίευση από τις Τράπεζες των 4 εκατ. ευρώ, που έχουν ήδη εγκρίνει, αυτό θα γίνει μόλις "κλειδώσει" το σχέδιο εξυγίανσης και κατατεθεί η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 β&δ και η κατάθεσή του σχεδίου εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, αναφέρουν πηγές με γνώση.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή