Deal News Online

undefined

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Συνδρομή για επισκευή κατοικιών 50 πυρόπληκτων

Ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος συνδρομής για την αποπεράτωση επισκευής ή ανέγερσης πυρόπληκτων κατοικιών σε έως 50 πυροπαθείς από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ».

 

Το πρόγραμμα αφορά πυροπαθείς των Δήμων Νέας Μάκρης-Μαραθώνα και Πικερμίου-Ραφήνας και η επιλογή τους θα γίνει με βάσει κοινωνικά κριτήρια.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο δράσης υπέρ των πυροπαθών της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, η οποία από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη.

 

Το νέο πρόγραμμα είναι συνέχεια του πρώτου κύκλου -συνδρομή στην έκδοση αδείας- και προσφέρει σε πυρόπληκτες κατοικίες που βρίσκονται στο στάδιο αποπεράτωσης επισκευών ή ανέγερσης, συνδρομή αποκλειστικά σε είδος με την μορφή χορήγησης εργασιών/εξοπλισμού/υλικών και την ανάληψη μέρους του κόστους (έως του ποσού των 15.000 ευρώ) μέσω συνεργατών μηχανικών της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

 

Συγκεκριμένα αίτηση μπορούν να καταθέσουν αποκλειστικά πυροπαθείς των Δήμων Νέας Μάκρης-Μαραθώνα και Πικερμίου-Ραφήνας, των οποίων η κύρια κατοικία έχει χαρακτηρισθεί επικίνδυνη για χρήση (κόκκινη) ή προσωρινά ακατάλληλη (κίτρινη), έχουν εκδώσει άδεια επισκευής ή οικοδομικής ανακατασκευής και οι οποίοι έχουν ανήλικα τέκνα ή είναι άτομα άνω των 65 ετών και έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα παρέχει συνδρομή για την αποπεράτωση σε έως 50 πυροπαθείς και η επιλογή τους θα γίνει βάσει κοινωνικών κριτηρίων (εγκαυματίας, ασθένεια, αναπηρία, χαμηλά εισοδήματα).

 

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ https://www.syn-enosis.gr/. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα σχετικά έγγραφα και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 20 Μαρτίου 2020 ενώ η ανακοίνωση των ωφελούμενων θα γίνει στις 15 Μαΐου 2020. Σημειώνεται ότι ενδιαφερόμενοι που είχαν καταθέσει αίτηση στο προηγούμενο πρόγραμμα συνδρομής στην άδεια πυρόπληκτων κατοικιών δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν νέα αίτηση αλλά σε περίπτωση ενδιαφέροντος είναι απαραίτητο να το δηλώσουν στο mail  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Η υποστήριξη της αποπεράτωσης κατοικιών πυροπαθών που χρειάζονται στήριξη λόγω κοινωνικών και εισοδηματικών δεδομένων είναι μία από τις πολλές στοχευμένες δράσεις που συνεχίζει να υλοποιεί η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υπέρ των πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την Αττική το καλοκαίρι του 2018. Η ναυτιλιακή κοινότητα μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, παρέχει βοήθεια, με ψυχοκοινωνικά και διατροφικά προγράμματα στήριξης, τροφοδοσία, και παροχή εξοπλισμού σε μηνιαία βάση και απευθείας σε περισσότερες από 550 πυρόπληκτες οικογένειες, έχει ενισχύσει 263 μαθητές και φοιτητές πυρόπληκτων οικογενειών, και έχει υποστηρίξει τη χρηματοδότηση μελέτης για δεδροφύτευση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις πληγείσες περιοχές ενώ κεντρική θέση στο έργο της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, έχει η επισκευή τριών Super Puma ειδικών ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης ενίσχυσης της ετοιμότητας της χώρας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όλες οι ενέργειες οι οποίες υλοποιούνται με την αποκλειστική χρηματοδότηση της ναυτιλιακής κοινότητας με επίκεντρο τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα και επιδιώκουν να προσφέρουν υπεύθυνη και συνολική υποστήριξη σε όσους επλήγησαν.


protoselida

World Business

BMW: Μείωση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων

BMW: Μείωση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων

Βουτιά στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων σημείωσε ο BMW, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του...

Media

Εύσημα από τα ξένα ΜΜΕ για τα γρήγορα μέτρα

Εύσημα από τα ξένα ΜΜΕ για τα γρήγορα…

Εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού αποδίδει το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζοντας,...

Secret Money

 ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

Aπό πέρυσι τον Σεπτέμβριο θα έπρεπε κανονικά να έχει βγει στον αέρα το εργαλείο σύγκρισης...

Τεχνολογία

Εκτινάχθηκαν οι ομαδικές κλήσεις στο Viber

Εκτινάχθηκαν οι ομαδικές κλήσεις στο Viber

Η Rakuten Viber, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες επικοινωνίας παγκοσμίως, αύξησε τη χωρητικότητα βασικών της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.