Deal News Online

undefined

Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδοτήσεις 700 εκατ. προς αγροδιατροφικό τομέα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου μίλησε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Τράπεζα στον αγροδιατροφικό τομέα, στο πλαίσιο της 28ηςAgrotica, ανακοινώνοντας ότι χρηματοδοτήσεις 700 εκατ. ευρώ θα κινηθούν προς τον συγκεκριμένο τομέα.

 

Η Ανώτερη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη διάρκεια  της 28ης Agrotica, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 30 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2020, συναντήθηκε με εκπροσώπους περισσότερων από 70 Συνεταιρισμών της χώρας από όλο το φάσμα του αγροτικού τομέα.

 

Γεώργιος Χαντζηνικολάου: Προσεγγίζουμε με μακρόπνοη αντίληψη τα συνεργατικά σχήματα

 

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου, σε ειδική εκδήλωση την Παρασκευή 31.1.2020, μιλώντας στους εκπροσώπους των Συνεταιρισμών εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

 

Εστιάζοντας στο ρόλο που καλούνται να παίξουν τα συνεργατικά σχήματα, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι: «Η Τράπεζα Πειραιώς ως η ηγέτιδα Τράπεζα στον αγροδιατροφικό τομέα, προσεγγίζει με μακρόπνοη αντίληψη τα συνεργατικά σχήματα.  Πιστεύουμε ότι οι σύγχρονοι και υγιείς συνεταιρισμοί του σήμερα και του αύριο πρέπει να λειτουργούν ως υπόδειγμα, να δείχνουν τον δρόμο.  Γι' αυτό και ενθαρρύνει και είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει με κάθε τρόπο την υιοθέτηση νέων καινοτόμων τρόπων παραγωγής, όπως η ευφυής και η Συμβολαιακή Γεωργία.

 

Τα συνεταιριστικά σχήματα πρέπει να λειτουργούν ως υγιείς επιχειρήσεις και να  ανταγωνίζονται επάξια τις άλλες εταιρικές μορφές ιδιωτικού ενδιαφέροντος, που δραστηριοποιούνται στο εγχώριο και παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον».

 

5 δισ. χρηματοδοτήσεων στόχος για το 2020

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου μίλησε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Τράπεζα στον αγροδιατροφικό τομέα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην Τράπεζα Πειραιώς αντιλαμβανόμαστε ότι, στον Αγροδιατροφικό τομέα, οι παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθυσμού, αλλά και οι απαιτήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθοδηγούν τον μετασχηματισμό του και οδηγούν στην αναζήτηση νέων τρόπων παραγωγής».

 

Αναφερόμενος στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών, με νέες χρηματοδοτήσεις άνω των €4 δισ. το 2019 επισήμανε ότι: «Η Τράπεζα Πειραιώς αναβαθμίζει περαιτέρω τον στόχο για το 2020 στα €5 δισ. Από αυτά, τα 4 δις. ευρώ κατευθύνονται προς τον επιχειρηματικό τομέα, εκ των οποίων σημαντικό μέρος μέχρι και 700 εκατ. ευρώ θα κινηθεί προς τον αγροδιατροφικό τομέα».

 

Ελένη Βρεττού: Στηρίζουμε την εισοδηματική σταθερότητα των αγροτών

 

Στη χρηματοδότηση των αγροτών εστίασε με δηλώσεις της η κα Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς τονίζοντας ότι: Στηρίζουμε την εισοδηματική σταθερότητα των αγροτών. Χρόνια τώρα εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότησή του με ποσό της τάξεως των 2,5 δις ευρώ τον χρόνο. Χρηματοδοτούμε τους αγρότες και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς με υπόλοιπα σήμερα πάνω από 1,5 δις ευρώ, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και τη λειτουργία των συνεταιρισμών».

 

Ημερίδα «Επενδύσεις στον αγροτικό τομέα»

 

Στην ημερίδα "Επενδύσεις στον αγροτικό τομέα", που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1.2.2020, με σημαντικό αριθμό αγροτών από τη Βόρεια Ελλάδα, αναλύθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου, ενώ πλήθος ερωτημάτων που υποβλήθηκαν από αγρότες απαντήθηκαν από τα στελέχη της Τράπεζας και δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για την υλοποίηση των επενδυτικών τους προγραμμάτων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρηματοδότηση των Σχεδίων Βελτίωσης, καθώς και εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων.

 

Στη συζήτηση συμμετείχαν από πλευράς Τράπεζας Πειραιώς οι κ.κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Σύμβουλος Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Τραπεζικής, Ιωάννης Χανιωτάκης, SeniorDirector Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα, Αλέξης Πολυτάκης, Επικεφαλής Κέντρου Εργασιών Αγροτικού Τομέα και Νικόλαος Δεδούσης, στέλεχος Κέντρου Εργασιών Αγροτικού Τομέα.

 

Με το βλέμμα στις εξελίξεις, που φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027, η Τράπεζα Πειραιώς, στοχεύοντας στη βιώσιμη στήριξη της αγροτικής οικονομίας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και προσφέρει ολοκληρωμένες, εξατομικευμένες, τραπεζικές λύσεις σε κάθε αγρότη, αγροτικό συνεταιρισμό και αγροτική επιχείρηση.


protoselida

Media

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Οριστικό "μαύρο" στις ιστοσελίδες που αναπαράγουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές κ.α. επιχειρεί να βάλει η...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

Ύποπτο κρούσμα στον ΠΑΟΚ

Ύποπτο κρούσμα στον ΠΑΟΚ

Υποπτο κρούσμα κορωνοιού εντοπίστηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ και οι παίκτες, όπως και το...

Αυτοκίνητο

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Όταν η Mercedes αποφασίζει να βγάλει συλλεκτική έκδοση που θα κατασκευάζεται στο Affalterbach, την έδρα...

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.