Deal News Online

undefined

Λέσβος: Γέμισαν με σωσίβια και βάρκες την επιταγμένη έκταση

Εκεί όπου θα κατασκευαστεί η νέα κλειστή δομή

 

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία κλειστών δομών για τους μετανάστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ίδια ώρα που οι αντιδράσεις στη Λέσβο, και όχι μόνο, δυναμώνουν.

 

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα, Σάββατο, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με τίτλο «Χορήγηση αδειών χωροθέτησης, τοποθέτησης περίφραξης και χωματουργικών εργασιών στις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές»:

 

«Σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 28/10-02-2020) και της υπ’ αρ. 1311/10-02-2020 απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, χορηγείται, με κοινή απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, άδεια για την χωροθέτηση των Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και λοιπών διακριτών χώρων στις επιταχθείσες εκτάσεις γης. Επιπλέον, χορηγείται άδεια εκτέλεσης εργασιών τοποθέτησης περίφραξης και χωματουργικών για την διαμόρφωση των γηπέδων, με σκοπό την εγκατάσταση των νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών».

 

Την ίδια στιγμή, οι αντιδράσεις στις περιοχές όπου πρόκειται να κατασκευαστούν οι νέες δομές εντείνονται. Στη Λέσβο, μεγάλοι όγκοι σωσιβίων και πλαστικών βαρκών με τις οποίες χρόνια τώρα περνούν πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί και τα οποία έχουν περισυλλεγεί και τοποθετηθεί στην παλιά χωματερή της Μήθυμνας μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν από τον δήμο Δυτικής Λέσβου στην επιταχθείσα έκταση 216 στρεμμάτων στην περιοχή Καράβας - Καβακλή Μανταμάδου, εκεί όπου έχει προγραμματιστεί η κατασκευή της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Μάλιστα, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, κάλεσε τον κάθε πολίτη με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο να πάρει μερικά σωσίβια και να τα τοποθετήσει στη συγκεκριμένη έκταση. «Έχω μια πρόταση για όλους σας. Ο καθένας σας να πάρει μερικά σωσίβια και να τα πετάξει στην επιταγμένη έκταση. Με το δικό του αυτοκίνητο. Να τα πάμε λοιπόν σε αυτούς που ανήκουν. Μπορούν να διακοσμήσουν και τη νέα δομή έτσι. Τι λέτε; Εννοείται ότι η νέα εσοδεία θα πηγαίνει κατευθείαν εκεί», έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Βέρρος.

 

Απαντώντας, δε, σε σχόλια πολιτών ότι αυτή η κίνηση δημιουργεί πρόβλημα στους κτηνοτρόφους της περιοχής, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου απάντησε: «Δεν μεταφέρουμε το πρόβλημα με τα σωσίβια στη Καράβα. Λέμε ότι από τα χιλιάδες προβλήματα που έχουμε, δεν ασχολήθηκαν με κανένα. Αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μια συμβολική κίνηση που έχει σκοπό να κινητοποιήσει τον κόσμο. Άλλωστε δεν νομίζω να θεωρεί κάποιος ότι όλο αυτό το βουνό που υπάρχει στον Μόλυβο θα μεταφερθεί εκεί. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο. Μόλις καταφέρουμε αυτό που θέλουμε, το μέρος θα αποκατασταθεί πλήρως. Εννοείται».


protoselida

Media

Economist: Οι αριθμοί για τους θανάτους από Covid-19 δεν λένε την αλήθεια

Economist: Οι αριθμοί για τους θανάτους από Covid-19…

Η εξάπλωση του Covid-19 μετριέται συχνά με το πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί και πόσοι έχουν...

Secret Money

 ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

Aπό πέρυσι τον Σεπτέμβριο θα έπρεπε κανονικά να έχει βγει στον αέρα το εργαλείο σύγκρισης...

Τεχνολογία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ...

Περιβάλλον

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έκαναν τη γη να τρέμει λιγότερο

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έκαναν τη γη να…

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, έχουν αρχίσει να...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.