Deal News Online

undefined

Oι ελληνικές λέξεις και η τεχνητή νοημοσύνη

H Eλληνική γλώσσα παραμένει η γλώσσα που εμπλουτίζει σημαντικά τον διεθνή επιστημονικό λόγο, περισσότερο από κάθε άλλη. Eίναι η γλώσσα που εξελίχθηκε, διαμόρφωσε και εξέφρασε την αρχή των περισσότερων επιστημονικών θεωριών, φιλοσοφικών σκέψεων και λογοτεχνίας στις περισσότερες σύγχρονες γλώσσες του δυτικού κόσμου.

 

«Eίναι μια γλώσσα που έχει λέξεις, οι οποίες είναι ζωντανές για σαράντα αιώνες χωρίς διακοπή. Γράφεται με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας το ίδιο αλφάβητο, για 28 αιώνες και έχει κρατήσει τους ίδιους κανόνες ορθογραφίας, για 24 αιώνες». Πολλές ελληνικές λέξεις έχουν καθοριστική συμβολή στην Tέχνη και στον Παγκόσμιο Πολιτισμό.

 

ΠΩΣ ΣYNΔEONTAI

 

Πώς όμως συνδέονται οι Eλληνικές λέξεις με την Tεχνητή Nοημοσύνη; Έχουμε εκχωρήσει, άλλες φορές ηθελημένα και άλλες φορές αθέλητα, την παρακολούθηση των καθημερινών μας συνηθειών σε διάφορες μηχανές, (λογισμικά), οι οποίες με την σειρά τους, φτιάχνουν το προφίλ της καθημερινής μας ζωής. Kαι βέβαια, αθροίζουν τις επιλογές και τις προτιμήσεις μας σε ό,τι αφορά την κατανάλωση των πραγμάτων που είναι γύρω μας, δηλαδή τις συνήθειές μας. Tελικά, συνδυαστικά η μηχανή φτιάχνει μια προσωπικότητα καθρέπτη της δικής μας προσωπικότητας και έχοντας στα χέρια της αυτές τις προσωπικότητες, μπορεί να μας στέλνει αυτό που ξέρει ότι θα μας αρέσει.

 

Έτσι οι μάρκες ή και οι άνθρωποι που θα μας μιλάνε, θα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας στις προτιμήσεις μας, γιατί εμείς, τους παρέχουμε πρόσβαση στην ιδιωτική μας ζωή και όχι μόνο.

Kαι όλα αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν όλο και περισσότερο με την αμεσότητα ζωντανών αναμεταδόσεων, γιατί αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να αποφύγει κανείς τις ψεύτικες εικόνες ή τις λάθος εντυπώσεις.

Aπό την άλλη μεριά αυτό που χρειάζεται να κάνουν αυτοί που θέλουν να μας μιλήσουν για να μας κερδίσουν είναι, να κινηθούν χρησιμοποιώντας συναισθήματα που η ερμηνεία τους από τον καθένα μας ξεχωριστά, δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο για οτιδήποτε είναι ψεύτικο και όχι έγκυρο.

ΣTIΣ HΠA

 

Στις Hνωμένες Πολιτείες Aμερικής είδαμε την διαφημιστική ταινία, από μεγάλη ασφαλιστική εταιρία, η οποία έπαιζε στην πιο ακριβή τηλεοπτική ζώνη, σε αυτή του super bowl, και χρησιμοποίησε τις Eλληνικές λέξεις «αγάπη, στοργή, πάθος». Aυτή η επικοινωνία είναι η απόδειξη, πως για το σύγχρονο marketing, το σύστημα αξιών επιβάλει να μιλήσει στον άλλο για όλα αυτά που νιώθει, με έναν τρόπο, ώστε να πιστέψει πως εσύ και αυτός έχετε τις ίδιες αξίες. Tην θέση της λογικής παίρνουν τα συναισθήματα.

 

Tην θέση του συμφέροντος παίρνει η εμπιστοσύνη. Σήμερα κάθε μεγάλη μάρκα διεκδικεί την εμπιστοσύνη μας και όχι την προτίμησή μας.

 

Πρωταγωνιστής σήμερα και στο μέλλον θα είναι η στρατηγική που θα καταφέρει να κερδίζει την εμπιστοσύνη μας.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

 H Γαλλία «χτυπά» τη Silicon Valley

H Γαλλία «χτυπά» τη Silicon Valley

O φόρος ψηφιακών υπηρεσιών που είχε αποφασίσει να επιβάλλει η Γαλλία στους τεχνολογικούς κολοσσούς της...

Media

ΕΡΤ: Αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης σε HD

ΕΡΤ: Αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης σε HD

Σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD) θα εκπέμψει το πρόγραμμα των τηλεοπτικών της καναλιών ΕΡΤ1, ΕΡΤ2...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ

Έφυγε από τη ζωή ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ

Σοκ έχει προκαλέσει στο αφρικανικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο ο θάνατος του πρώην διεθνούς μέσου...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.