Οικονομία

Ευνοϊκές οι συνθήκες για προσέλκυση περισσότερων γερμανικών επενδύσεων

Η συνάντηση με επιχειρηματίες του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

 

Το μεγάλο ενδιαφέρον για το Γερμανοελληνικό επενδυτικό φόρουμ καθώς και η προοπτική που ανοίγεται για προσέλκυση περισσότερων γερμανικών επενδύσεων τονίστηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στη συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες – μέλη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

 

«Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον επιχειρηματιών από Ελλάδα και Γερμανία για συμμετοχή στο Γερμανοελληνικό επενδυτικό φόρουμ της 9ης Μαρτίου στο Βερολίνο», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Η συνάντηση που είχε σήμερα, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου με τα μέλη του ΕΕΒΕ πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την προετοιμασία του φόρουμ.

 

«Οι προσδοκίες από το φόρουμ είναι πολύ υψηλές», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης καθώς, όπως σημείωσε, «οι διμερείς οικονομικές σχέσεις είναι ισχυρές.

 

Η Γερμανία είναι η χώρα με τις περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα βρίσκεται στην ανοδική τροχιά του οικονομικού της κύκλου. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για να προσελκύσουμε περισσότερες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, στις οποίες είμαστε θετικά διακείμενοι ως Κυβέρνηση και εργαζόμαστε για να τις διευκολύνουμε», τόνισε ο υπουργός.

 

Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ.κ. Γιάννης Τσακίρης και Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γεράσιμος Θωμάς και ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Ερνστ Ράιχελ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή