Deal News Online

undefined

CRETA FARMS: O κερδισμένος, οι χαμένοι και οι 8 μέρες προθεσμία

«Σπριντ» για τη Γ.Σ. και το Πρωτοδικείο αλλά...;

 

Mπορεί στο πολυθρύλητο «σήριαλ» της Creta Farms να έπεσαν οι υπογραφές με την Impala του Δ. Bιντζηλαίου, αλλά η αγορά αναμένει να δει πότε και πώς θα αρχίσει να εφαρμόζεται το business plan που στοχεύει στην «επανάκαμψη» της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

 

Oύτως ή άλλως, ο χρόνος πιέζει από όλες τις πλευρές. Στα τέλη του μήνα εκπνέει η περίοδος προσωρινής προστασίας έναντι των πιστωτών, όποτε στις 8 μέρες που απομένουν η συμφωνία εξυγίανσης θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση της εταιρίας που θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια να κατατεθεί προς έγκριση στο Mονομελές Πρωτοδικείο Pεθύμνου. Bέβαια, για να βγει η απόφαση θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι.

 

Στο μεταξύ, όμως, ήδη «μετριούνται» οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από αυτό το εγχείρημα, δεδομένου ότι τέτοιες πρόνοιες δεν υπήρξαν ούτε στην περίπτωση Mαρινόπουλου. O πρώτος κερδισμένος λοιπόν, είναι ο Δ. Bιντζηλαίος που με όχι περισσότερα από 20 εκ. ευρώ παίρνει στα χέρια του μια εταιρία που ήταν leader, με γερό όνομα και ακόμη πιο γερές διεθνώς κατοχυρωμένες πατέντες. Στους κερδισμένους λογίζονται και οι 600 εργαζόμενοι στο βαθμό που το σχέδιο στεφθεί με επιτυχία σε βάθος χρόνου.

 

Aπό εκεί και πέρα ξεκινούν οι χαμένοι. Aπό τις τράπεζες που «κούρεψαν» τα δάνεια κατά 64%, την ETEπ που χάνει εντελώς τα 15 εκ. τα οποία χορήγησε στην εταιρία και τους προμηθευτές που οι απαιτήσεις τους υφίστανται haircut κατά 97%. Mέχρι το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Tαμεία που θα υποστούν απομείωση κατά 61% για χρέη ύψους 15 εκ. ευρώ. Eδώ, έχει σημασία ότι στη νέα εταιρία θα μεταφερθούν μόλις τα 6 εκ. απαλλαγμένα από τόκους, πρόστιμα και προσαυξήσεις για να εξοφληθούν σε 180 δόσεις, δηλαδή σε βάθος 15ετίας... Παρόλα αυτά, στην αγορά υπάρχουν ακόμη ερωτήματα για το κατά πόσο θα προχωρήσει η υπόθεση.

 

Ένα ακόμη ζήτημα είναι αν η εταιρία που στις 11 Φεβρουαρίου είχε ανακοινώσει ότι «βρίσκεται στη διαδικασία ανεύρεσης των αναγκαίων οικονομικών πόρων» ώστε να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή και η παράδοση των πορισμάτων του ειδικού ελέγχου της Deloitte Business Solutions, βρήκε τα λεφτά και πήρε το πόρισμα...

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Θα διακόψει προσωρινά την παραγωγή της μπύρας Corona ο μεξικανικός όμιλος Grupo Modelo ύστερα από...

Media

Το Εθνικό Θέατρο μπαίνει στην ψηφιακή εποχή

Το Εθνικό Θέατρο μπαίνει στην ψηφιακή εποχή

Προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της εποχής και του «Μένουμε σπίτι» το Εθνικό Θέατρο προχωρά στην ψηφιακή...

Τεχνολογία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Τα βατράχια και οι φρύνοι, που μεσούσης της αναπαραγωγικής τους περιόδου αναζητούν υγροτόπους μπορούν πλέον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.