Αυτοκίνητο

Το «come back» των εταιρειών leasing το 2019 Προτεινόμενο

Αύξηση 40% των νέων εργασιών το 2019

 

Αύξηση 40% είχε η ελληνική αγορά leasing το 2019 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συνέλεξαν τα μέλη της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης.

 

Διαφαίνεται, μάλιστα, μία θετική προοπτική για την ελληνική αγορά χρηματοδοτικής μίσθωσης μετά από αρκετά έτη στασιμότητας.

 

Νέες εργασίες ύψους 463,2 εκατ. ευρώ

 

Ειδικότερα, οι Νέες Εργασίες του έτους ανέρχονται σε 463,2 εκατ. ευρώ συνολικά, παρουσιάζοντας αύξηση 40% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, που είχε παρατηρηθεί μία πτωτική τάση σε σχέση με το 2017.

 

Αναλυτικότερα,  όσον αφορά την Επιχειρηματική Δραστηριότητα, πρωταγωνίστησαν οι κλάδοι των Υπηρεσιών & της Βιομηχανίας με ποσοστά 44,8% και 28,6% αντιστοίχως και ακολούθησε ο κλάδος του Εμπορίου & των Λοιπών δραστηριοτήτων.

 

leasing-pinakas-stoixeia

 

Σχετικά με το είδος των παγίων που χρηματοδοτήθηκαν, το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων εργασιών παρουσιάστηκε στη χρηματοδότηση μηχανημάτων (41.9% του συνόλου των Νέων Εργασιών) και ακινήτων (27,6%), τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στη θετική αυτή τάση, ενώ ακολουθούν τα επιβατικά Ι.Χ. (12%) και τα επαγγελματικά Οχήματα (11,8%). Τέλος, το μικρότερο ποσοστό, βάσει των στοιχείων του 2019, αφορά τη χρηματοδότηση για εξοπλισμό γραφείου (3,2%) και άλλου είδους εξοπλισμούς (3,4%).


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή