Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την ανεργία

Η ανεργία στο μικροσκόπιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθώς το κόμμα της κας. Μπακογιάννη σε ανακοίνωση του, υπογραμμίζει πως η ανεργία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και η κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει και παρακολουθεί σαν απλός θεατής τις δυσάρεστες εξελίξεις.

 

«Η ανεργία έχει ξεφύγει. Οι πολίτες που χάνουν τη δουλειά τους αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, κυρίως νέοι και γυναίκες», σχολιάζει η Δημοκρατική Συμμαχία σε ανακοίνωσή της για την αύξηση της ανεργίας.

 

Η ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ. έχει ως εξής: «Όσο η κυβέρνηση δεν αποφασίζει να προχωρήσει με αποφασιστικότητα τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη μείωση της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία, όσο δεν ενεργοποιεί δράσεις μέσα και από το ΕΣΠΑ που θα δώσουν ανάσα στον ιδιωτικό τομέα, τότε τα ποσοστά ανεργίας θα μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο.

 

Μόνη λύση όπως έχει προτείνει και η Δημοκρατική Συμμαχία είναι να ενεργοποιηθούν πολιτικές που θα επιδοτούν την εργασία και όχι την ανεργία, προχωρώντας άμεσα σε:

 

1. Μείωση των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% και κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις και για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω των 30 ετών.

 

2. Στήριξη των μακροχρόνια ανέργων και των μητέρων μονογενεϊκών οικογενειών, με συγκεκριμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ».


protoselida

World Business

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ. δολ.

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ.…

Στα 38,7 ριάλ (10,32 δολάρια) έφτασαν οι μετοχές της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του πετρελαίου, Saudi...

Τουρισμός

Εβδομαδιαία αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκιάθου

Εβδομαδιαία αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκιάθου

Συνάντηση του Δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AEGEAN AIRLINES Δημήτρη Γερογιάννη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.