Deal News Online

undefined

Κατοικεί στον βυθό του Ειρηνικού και λέγεται Metallica!

Μια ομάδα Ευρωπαίων επιστημόνων έδωσε το όνομα Metallica σ' ένα οστρακόδερμο θαλασσινό καρκινοειδές που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στα βάθη του Ειρηνικού, ανακοίνωσε την Πέμπτη η δημοφιλής μέταλ μπάντα στο Instagram.

 

Ειδικότερα, ο ερευνητής του Senckenberg Δρ Torben Riehl και ο συνάδελφός του Dr. Bart De Smet από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης στο Βέλγιο "βάφτισαν" έτσι το άγνωστο ως τώρα είδος καρκινοειδούς βαθέων υδάτων προς τιμήν του μέταλ συγκροτήματος, την αγάπη τους στο οποίο δεν κρύβουν. 

Ταυτόχρονα, οι ερευνητές θέλουν έτσι να τραβήξουν την προσοχή ώστε να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κοινού για ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στα ωκεάνια περιβάλλοντα από την ανθρώπινη εξορυκτική δραστηριότητα.

 

Αυτό το πλάσμα ανακαλύφθηκε στην άβυσσο του βόρειου Ειρηνικού, κατά τη διάρκεια περιβαλλοντικής μελέτης στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για ένα πιθανό μελλοντικό σχέδιο εξόρυξης οζιδίων.

 

Η μελέτη δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στο επιστημονικό περιοδικό PeerJ .

Οι Metallica είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες όλων των εποχών, που έχει πουλήσει περισσότερα από 125 εκατομμύρια άλμπουμ και γεμίζοντας τα στάδια σε κάθε τους εμφάνιση. «Η ισχυρή μουσική των "Metallica" με συνοδεύει στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Τα τραγούδια όπως "Master of Puppets" και "One" είναι εξαιρετικά αριστουργήματα στην ιστορία της ροκ και είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να τιμήσω την μπάντα δίνοντας το όνομά τους σε ένα νέο είδος», είπε ο δρ. Torben Riehl του ερευνητικού ινστιτούτου Senckenberg και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Φρανκφούρτης.

Τ

 

ο σκοτεινό πλάσμα στο οποίο δόθηκε η επίσημη επιστημονική ονομασία "Macrostylis metallicola", κατοικεί στη ζώνη Clarion Clipperton, που βρίσκεται μεταξύ της Χαβάης και του Μεξικού. Ζει σε βάθη 4.132-5.055 μέτρων και σε πίεση πάνω από 400 φορές της ατμοσφαιρικής. Έχει μήκος μήκος μόνο 6,5 mm, ζει στο απόλυτο σκοτάδι χωρίς μάτια και είναι άχρωμο.

 

«Έχουμε παίξει και στις επτά ηπείρους και έχουμε μπει στο Rock & Roll Hall of Fame και τώρα ... είμαστε ένα οστρακόδερμο! Ο ερευνητής του Senckenberg Dr. Torben Riehl και ο Dr. Bart De Smet του Πανεπιστημίου της Γάνδης ανακάλυψαν ένα νέο είδος οστρακόδερμου στα βάθη του βόρειου Ειρηνικού και αποφάσισαν να το ονομάσουν με το όνομα κάποιου ροκ συγκροτήματος... Καλώς ήλθατε στον κόσμο μας Macrostylis metallicola!», σχολίασε το γκρουπ στα social media σε σχέση με την την κίνηση του ερευνητή.

«

 

Το σκουληκόμορφο πλάσμα κατοικεί στο πλήρες σκοτάδι, δεν έχει μάτια και είναι άχρωμο. Με λίγα λόγια σαν το Blackened! Ζει επίσης μεταξύ μεταλλικών οζιδίων που περιέχουν στοιχεία κοβαλτίου, χαλκού, μαγγανίου, νικελίου και σπανίων γαιών. Έτσι, βασικά ζει σε ένα βράχο (rock); Τώρα αυτό είναι ένα μέταλ οστρακόδερμο! Δεν ξέρεις ποτέ τι θα βρεις τι "κρύβεται κάτω από τη θάλασσα"» συμπλήρωσε η μπάντα, κάνοντας μία αναφορά στο τραγούδι τους «The Thing That Should Not Be». 


protoselida

World Business

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα προστασίας

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα…

Την απόφαση να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα πήραν οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές πλατφόρμες διανομής...

Αθλητικά

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ, Ρίο Φέρντιναντ, υποστήριξε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να μπει...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.