Deal News Online

undefined

Google: Τηλεργασία για 100.000 εργαζομένους στη Βόρεια Αμερική

Η Alphabet Inc. της Google έδωσε την Τρίτη εντολή στο προσωπικό της στη Βόρεια Αμερική να μην επισκέπτονται τα γραφεία τους και να εργάζονται εξ' αποστάσεως από τα σπίτια τους, ακολουθώντας κι αυτή το "κύμα" των εταιρειών που επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο να προστατεύσουν τους εργαζομένους από την εξάπλωση του κοροναϊού.

 

Ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα την Καλιφόρνια, "συνιστά" στους εργαζόμενους να μένουν στο σπίτι τουλάχιστον μέχρι τις 10 Απριλίου, σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα που έφερε στην δημοσιότητα το Bloomberg. Η εταιρεία είχε ήδη στείλει στο σπίτι τους εργαζομένους της ευρύτερης περιοχής του Σιάτλ, όπου υπήρξαν και τα περισσότερα κρούσματα του ιού στις ΗΠΑ.

 

"Ο στόχος των επιχειρήσεων που μετακινούνται προς την εργασία από το σπίτι είναι να μειώσουν σημαντικά την πυκνότητα των ανθρώπων και να μειώσουν τον κίνδυνο υγείας στα γραφεία", ανέφερε το σημείωμα. Σύμφωνα με το BBC, η σύσταση αυτή της εταιρείας απευθύνεται σε περίπου 100.000 εργαζομένους σε ΗΠΑ και Καναδά. Τα γραφεία, όπως τονίστηκε, θα παραμείνουν ανοιχτά για όσους πρέπει να έχουν φυσική παρουσία λόγω δουλειάς.

 

Το σημείωμα ανέφερε επίσης προς τους συμβασιούχους εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν το ήμισυ του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας, να εργάζονται από το σπίτι αν είναι σε θέση. Η Google δήλωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι θα συνεχίσει να πληρώνει παρά την κρίση τους χιλιάδες ωρομίσθιους εργαζόμενους που κάνουν δουλειές, όπως καθαρισμός γραφείων και παροχή υπηρεσιών σίτισης και ασφάλειας.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως δημιουργεί και ένα ειδικό ταμείο για COVID-19, χάρη στο οποίο προσωρινό προσωπικό και άλλοι συνεργάτες θα μπορούν να παίρνουν αναρρωτική άδεια επί πληρωμή εάν εμφανίζονται συμπτώματα του ιού ή δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη δουλειά λόγω καραντίνας. Εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε ακόμα πως η Google απαγορεύει προσωρινά τις διαφημίσεις για μάσκες προσώπου στην πλατφόρμα της.

 

Σύμφωνα με το Reuters, οι περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες ως τώρα περιορίζουν την επιλογή εργασίας από το σπίτι σε συγκεκριμένες περιοχές των ΗΠΑ, καθώς ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν στην πολιτεία Ουάσινγκτον, η οποία ως τη Δευτέρα είχε πάνω από 160 κρούσματα. Άνοδο επίσης παρουσίασαν και τα κρούσματα σε Καλιφόρνια και Νέα Υόρκη, όπου η Alphabet (μητρική της Google) έχει μεγάλα γραφεία.

 

Ένας εργαζόμενος της Amazon και ένας του Facebook βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Την Κυριακή ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ζήτησε από εργαζομένους σε πολλά διεθνή γραφεία να εργάζονται εξ αποστάσεως, εάν μπορούν. Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα το Twitter είπε στους εργαζομένους του να δουλεύουν από το σπίτι για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού- με το μέτρο να είναι υποχρεωτικό για εργαζομένους σε Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, και Νότια Κορέα.


protoselida

World Business

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα προστασίας

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα…

Την απόφαση να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα πήραν οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές πλατφόρμες διανομής...

Αθλητικά

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ, Ρίο Φέρντιναντ, υποστήριξε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να μπει...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.