Deal News Online

undefined

Χαρίτσης: Να αξιοποιήσει η Κυβέρνηση το «μαξιλάρι» των 37 δισ.

Στο μαξιλάρι των 37 δισ. που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον  "Αθήνα 98,4" , καλώντας την κυβέρνηση να το αξιοποιήσει για να στηρίξει την ελληνική οικονομία.

 

Ενώ υπογράμμισε πως η κρίση αυτή μπορεί να "αποδειχθεί  δομική για την κοινωνία και την οικονομία γι αυτό και τα μέτρα πρέπει να έχουν δομικό χαρακτήρα. Μια τέτοια πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες".

 

"Από την πρώτη στιγμή και ειδικά μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κρίση, σκοπός του  ΣΥΡΙΖΑ είναι να ασκήσει  υπεύθυνη αντιπολίτευση, χρήσιμη προς την κοινωνία", υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. Ενώ χαρακτήρισε "θετική τη γενική έκκληση του Πρωθυπουργού προς τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και να αποφύγουν τις συναναστροφές" υπογράμμισε ότι "περιμέναμε συγκεκριμένη αναφορά στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων. Μας ανησύχησε η  δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα δούμε την πορεία εξέλιξης των γεγονότων και κατά τη διάρκεια θα πράξουμε". "Πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης της οικονομίας και της εργασίας τώρα και βέβαια να στηριχθεί άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας",  συνέχισε.

 

"Ακόμη και οι πιο φανατικοί θιασώτες της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας αναγνωρίζουν ότι μόνο ένα στιβαρό δημόσιο σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βιώνουμε", επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως "οι 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης δεν φτάνουν", και ότι "εκκρεμούν οι 4.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2019 και το 2020".

 

Στο μεταξύ, τόνισε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά πλήρη κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, γενναίες επιδοτήσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και ενίσχυση των επιχειρήσεων στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις, καθώς και απέναντι στις τράπεζες". Μάλιστα, επισήμανε την ανάγκη να αποφευχθούν "τα φαινομενα μαζικών και αθρόων απολύσεων, για να μην υπάρξει ντόμινο". "Η Ισπανία και η Γαλλία ήδη έλαβαν σχετικά μέτρα και αναμένουμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο. Να μην στοιχίσει η ολιγωρία στην ελληνική οικονομία", σημείωσε.

 

"Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει την Ευρώπη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Απέδειξε η ΕΕ ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων και η απόφαση του Eurogroup εντείνει τις ανησυχίες μας", είπε, τέλος, ο Αλ. Χαρίτσης.  " Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει πότε η Ευρώπη θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να αξιοποιήσει το μαξιλάρι των 37 δισ. Είναι κρίσιμο να αντέξει το δημόσιο σύστημα υγείας".


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Αθλητικά

Nova: Κάθε σκέψη αναδιάρθρωσης σημαίνει «πανδημία» στο ποδόσφαιρο

Nova: Κάθε σκέψη αναδιάρθρωσης σημαίνει «πανδημία» στο ποδόσφαιρο

Στελέχη της Nova σχολιάζοντας νεότερες απόψεις και προτάσεις διαφόρων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναφορικά με...

Αυτοκίνητο

Mazda ΜΧ-5: Το θρυλικό roadster ανανεώθηκε

Mazda ΜΧ-5: Το θρυλικό roadster ανανεώθηκε

Το Mazda MX-5, το εικονικό roadster που προκαλεί αισθήματα ευχαρίστησης σε αυτούς που το οδηγούν και που το βλέπουν,...

Τεχνολογία

 Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία/κρίση φαίνεται ότι αλλάζει τις online αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα που...

Περιβάλλον

ΠΕΣΥΔΑΠ: Δράση καθαρισμού – εξωραϊσμού του ΣΕΦ

ΠΕΣΥΔΑΠ: Δράση καθαρισμού – εξωραϊσμού του ΣΕΦ

Οι διοικήσεις του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.