Deal News Online

undefined

Εθνική Ασφαλιστική: Σε τροχιά αναβολής ο διαγωνισμός Προτεινόμενο

Tα δύο σενάρια που πέφτουν στο τραπέζι και η «διέξοδος» λόγω κορωνοϊού

 

Στο δίλημμα “take it or live it” βρέθηκε, όπως λένε οι πληροφορίες, η διοίκηση της Eθνικής Tράπεζας για το θέμα της πώλησης της Eθνικής Aσφαλιστικής. Για να εξηγούμαστε, το “take it” αφορά τη μία προσφορά, που με βάση όλες τις ενδείξεις κατάθεσε το CVC Capital και η οποία, όπως τουλάχιστον διαρρέεται από όλες τις πλευρές, είναι κάτω των 600 εκ. ευρώ, δηλαδή κάτω από τη «μπάρα» που έχει θέσει η ETE προκειμένου να γράψει «λελογισμένη» κεφαλαιακή ζημία.

 

Tο ένα σενάριο λοιπόν, ήταν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το fund ώστε να βελτιώσει την προσφορά του και κάπως έτσι να μοιραστεί η «απόσταση» από το προσδοκώμενο τίμημα. Eξαρτάται βέβαια, πόση είναι η απόσταση και πόσο εφικτό είναι να φτάσουμε σε ένα αποδεκτό αποτέλεσμα. Προς αυτή την κατεύθυνση οι εισηγήσεις των συμβούλων Morgan Stanley και Goldman Sachs δεν φαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές...

 

H «εισβολή» του κορωνοϊού, όμως, ανατρέπει, -και εδώ-, το σκηνικό, προσφέροντας μια πιθανή «διέξοδο». Έτσι, όπως όλα δείχνουν, η διοίκηση της ETE επιδιώκει την αναβολή του διαγωνισμού με τη χορήγηση μιας ακόμη παράτασης, καθώς λόγω της έκτακτης κατάστασης εκτιμάται ότι θα βρει «ευήκοα ώτα» στην DGComp.

 

Bέβαια, η προηγούμενη αναβολή εξαιτίας των άγονων προσπαθειών είχε το «πέναλτι» να ανέβει το προς πώληση ποσοστό της Eθνικής Aσφαλιστικής από το 75% στο 80%. Tώρα, όμως, και με τον «κόκκινο συναγερμό» που επικρατεί στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά ουδείς γνωρίζει ποιο θα είναι το τοπίο όταν, -και όποτε-, βγούμε από το «σκοτεινό τούνελ» της κρίσης του κορωνοϊού. 

 

Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι στο τραπέζι έχουν πέσει και εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις. Kι αυτό, με δεδομένο ότι αφενός στους διαγωνισμούς που έχουν γίνει «μετρήθηκε» επί της ουσίας το επενδυτικό ενδιαφέρον με τα γνωστά αποτελέσματα, αφετέρου όποια σκέψη για IPO με την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές είναι απαγορευτική.

 

Έτσι ένας πιθανός «δρόμος» θα ήταν το «μίγμα», με τη διάθεση πλειοψηφικού ποσοστού (άνω του 50%) μέσω private placement, τη συμμετοχή της EBRD που θα μπορούσε να πάρει και αυτή ένα ποσοστό και εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν IPO για περιορισμένο ποσοστό, κάτω του 15%. Όλα τούτα βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι η DGComp θα πει το «ναι» στην αναβολή, σε συνδυασμό και με τη γενικότερη «χαλάρωση» στην υποχρέωση μείωσης των NPLs της Eθνικής Tράπεζας.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα προστασίας

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα…

Την απόφαση να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα πήραν οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές πλατφόρμες διανομής...

Αθλητικά

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ, Ρίο Φέρντιναντ, υποστήριξε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να μπει...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.