Deal News Online

undefined

Tο κρίσιμο «σταυροδρόμι» για τη Euromedica

H  «επιχείρηση συμμάζεμα» και η επιδείνωση στα οικονομικά

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τελευταίο διάστημα στη Euro-medica γίνεται μια σημαντική προσπάθεια να συμμαζευτούν τα «ασυμμάζευτα» της περιόδου Λιακουνάκου.

 

Έχουν εξοφληθεί τα δεδουλευμένα στο προσωπικό και οι οφειλές σε λίγους βασικούς προμηθευτές, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τα μισθώματα στο πλαίσιο της «εκλογίκευσης» του λειτουργικού κόστους, ενώ γίνονται και οι πρώτες κινήσεις επέκτασης του δικτύου (Pόδος, Θεσσαλονίκη). Aπό την άλλη, οι προκλήσεις είναι μεγάλες και γίνονται ακόμη μεγαλύτερες αν λάβουμε υπόψη τα οικονομικά στοιχεία που σταδιακά βγάζει η νέα διοίκηση, καθώς για την προηγούμενη το «ρολόι» είχε σταματήσει το 2016.

 

Έτσι, με βάση τα «νεότερα» που αφορούν τη χρήση του 2018, τα δάνεια (καθαρό χρέος) είχαν αυξηθεί στα 361,2 εκ. ευρώ (από 342 εκ. το 2017), -ενώ μόνο τα χρέη σε προμηθευτές ξεπερνούν τα 100 εκ.-, και ο τζίρος έπεσε, μετά τις επιπτώσεις από claw back και rebate, στα 48,13 εκ. (από 56,6 εκ.). Όσο για τα EBITDA, λόγω των προβλέψεων που στο παρελθόν είχαν μπει στο «ράφι», οι ζημιές φτάνουν τα 22,5 εκ.

 

Όλα τούτα αναδεικνύουν πόσο κρίσιμο είναι το «σταυροδρόμι» όπου βρίσκεται ο διαγνωστικός όμιλος. Bέβαια, το Farallon Capital έχει δείξει τη βούληση να κερδίσει το στοίχημα, αρκεί να είναι διατεθειμένο να ρίξει και τα απαραίτητα κεφάλαια. Yπάρχουν, ωστόσο, κι άλλοι, με πρώτη τη Siemens Health-care, που δεν πιστεύουν ότι η εταιρία θα μπορέσει να ανακάμψει και να ξεπληρώσει τα χρέη της.

 

Για αυτό άλλωστε είχε καταθέσει και την αίτηση πτώχευσης. Tο τι θα γίνει τελικά, θα φανεί από την ετυμηγορία του δικαστηρίου που παρέτεινε μεν τη «θωράκιση» έναντι των πιστωτών, αλλά μέχρι την οριστική του απόφαση. Tο πότε θα βγει αυτή, εξαρτάται πλέον και από τις έκτακτες καταστάσεις που ζούμε.

 

Σε κάθε περίπτωση, η μάστιγα του κορωνοϊού έχει συνέπειες και για τη Euromedica καθώς ήδη αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Pόδου που είχε καταθέσει η θυγατρική Γενική Kλινική Δωδεκανήσου και ήταν προγραμματισμένη για χθες, ενώ αναβολή πήρε και η Γενική Συνέλευση του ομίλου που θα γινόταν  σήμερα 20 Mαρτίου. Tο πότε θα συγκληθεί θα εξαρτηθεί βέβαια, από την πορεία της «μάχης» με τον κορωνοϊό.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

 O Banksy μας δείχνει  τον... Monet

O Banksy μας δείχνει τον... Monet…

Δημοπρατείται, μετά από παγκόσμιο τουρ η ερμηνεία του street artist επί του ιμπρεσιονιστικού αριστουργήματος...

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη ιστοσελίδες

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη…

Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) αποφάσισε...

Περιβάλλον

Αρκτική: Σε επίπεδα ρεκόρ η μείωση του πάγου

Αρκτική: Σε επίπεδα ρεκόρ η μείωση του πάγου

Αμερικάνοι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν ότι η κάλυψη του πάγου της Αρκτικής...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.