Deal News Online

undefined

xPartners: Ιστορική ανάκαμψη για τις τιμές πετρελαίου

Ύστερα από μια δραματική ύφεση

 

Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, με τις τιμές των ΗΠΑ να σημειώνουν τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο που έχει καταγραφεί.

 

Οι επενδυτές απορρόφησαν σαφώς τα νέα της Fed και τα κυβερνητικά πρωτοφανή μέτρα στήριξης για την καταπολέμηση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Επιπλέον, η Ρωσία δήλωσε ότι θα ήθελε να δει υψηλότερες τιμές και η κυβέρνηση Trump δηλώνει ότι μπορεί να παρέμβει στον πόλεμο για τις τιμές πετρελαίου μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας.

 

Πρόσφατα, οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να μειώνονται εξαιτίας της συρρίκνωσης της ζήτησης που προκλήθηκε από την επιδημία του κορωνοϊού, η οποία σταδιακά χαρακτηρίστηκε ως πανδημία. Και ταυτόχρονα, ο πετρελαϊκός πόλεμος ξεκίνησε με το Ριάντ το οποίο προσέφερε φθηνό πετρέλαιο στις αγορές που είχαν ήδη πληγεί από το υποτιμημένο πετρέλαιο.

 

Η Goldman Sachs αναμένει μείωση της ζήτησης στα 8 δις. bpd μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Επιπλέον, η τράπεζα προβλέπει ότι η ζήτηση το 2020 θα μειωθεί στα 1,1 δις. bpd, γεγονός που θα αποτελούσε τη σημαντικότερη πτώση στην ιστορία.

 

Από την άλλη, οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου αποφάσισαν να διαθέσουν τρισεκατομμύρια δολάρια για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας και να στηρίξουν τις οικονομίες τους. Ο Donald Trump εισήγαγε πακέτο κινήτρων ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για άμεση πληρωμή Αμερικανών πολιτών, αεροπορικών εταιρειών και άλλων τομέων.

 

Σύμφωνα με την xPartners, το μόνο που μπορούμε να ισχυριστούμε σήμερα με ασφάλεια για την αγορά πετρελαίου είναι η υψηλή αστάθεια της. Μόνο όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις της αγοράς σε πραγματικό χρόνο, καθώς και την πολιτική των παγκόσμιων δυνάμεων σε ημερήσια βάση, θα είναι νικητές του πολέμου του «μαύρου χρυσού».


protoselida

Media

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Οριστικό "μαύρο" στις ιστοσελίδες που αναπαράγουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές κ.α. επιχειρεί να βάλει η...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

Αγγλία: Οδηγίες για αποβολές όσων βήχουν εσκεμμένα

Αγγλία: Οδηγίες για αποβολές όσων βήχουν εσκεμμένα

Οι ποδοσφαιριστές που βήχουν σκόπιμα στους αντιπάλους ή τους διαιτητές εν μέσω της πανδημίας COVID-19 θα δέχονται κόκκινες ή...

Αυτοκίνητο

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Όταν η Mercedes αποφασίζει να βγάλει συλλεκτική έκδοση που θα κατασκευάζεται στο Affalterbach, την έδρα...

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Περιβάλλον

 Ζάκυνθος: Ρεκόρ ωοτοκίας καρέτα - καρέτα λόγω κορωνοϊού

Ζάκυνθος: Ρεκόρ ωοτοκίας καρέτα - καρέτα λόγω…

Έσπασε ρεκόρ 25ετίας ο φετινός αριθμός φωλιών των χελωνών καρέτα-καρέτα στη Ζάκυνθο, σε μια θετική παράπλευρη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.