Deal News Online

undefined

Σε αναζήτηση επιπλέον 50.000 κλινών η Καλιφόρνια

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων στην Καλιφόρνια λόγω κορωνοϊού, με την χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

 

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Γκάβιν Νιούσομ δήλωσε ότι η πολιτεία του ίσως χρειαστεί άλλες 50.000 νοσοκομειακές κλίνες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της Υγείας λόγω του κορωνοϊού.

 

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία καθώς το σύστημα νοσοκομείων της πολιτείας θα μπορούσε να αναπροσαρμοστεί για να βρεθούν 30.000 από αυτά τα κρεβάτια, αλλά ακόμα κι έτσι θα απαιτηθούν ακόμη 20.000 αν τα μοντέλα αποδειχθούν ακριβή, προειδοποίησε ο Νιούσομ, ο οποίος εκφράστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Ο Νιούσομ ανέφερε πως οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να αξιοποιήσουν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για «συνέδρια» ή «εμπορικές εκθέσεις», ενώ χαρτογραφούν «συγκεκριμένους πόρους σε όλη την πολιτεία, όπως μοτέλ και ξενοδοχεία», όχι μόνο για να προσφερθεί κατάλυμα «στους άστεγους» που κινδυνεύουν, αλλά και ως μέσο για την «αύξηση της δυναμικότητας» του συστήματος υγείας.

 

Το πλωτό νοσοκομείο Mercy του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε από το Σαν Ντιέγκο χθες Δευτέρα και αναμένεται να δέσει στο Λος Άντζελες σε περίπου μία εβδομάδα, γεγονός που θα αυξήσει τις διαθέσιμες κλίνες κατά 1.000, σημείωσε παράλληλα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Διευκρίνισε ότι το πλωτό νοσοκομείο δεν θα χρησιμοποιηθεί για τη νοσηλεία ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, αλλά για ασθενείς με άλλες παθήσεις, ώστε να ανακουφιστεί το σύστημα των νοσοκομείων.

 

Η Καλιφόρνια πρώτη Πολιτεία σε κρούσματα

 

Η Καλιφόρνια, η πολιτεία των ΗΠΑ με τον μεγαλύτερο πληθυσμό, έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία: καταμετρά πάνω από 1.700 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 27 θανάτους. Κατά τον Νιούσομ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αναμένεται να «αυξηθεί σημαντικά» καθώς η πολιτεία μόλις μπόρεσε να αρχίσει να διενεργεί περισσότερες διαγνωστικές εξετάσεις.

 

Πολιτειακοί αξιωματούχοι έχουν βγει στην αγορά προκειμένου να αγοράσουν περίπου 200 εκατομμύρια τεμάχια προστατευτικού εξοπλισμού — μάσκες, γάντια, στολές — για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σημείωσε ο κυβερνήτης. Περίπου 1.000 αναπνευστήρες, που παρήχθησαν με πρωτοβουλία του συνιδρυτή και επικεφαλής της εταιρείας Tesla Ίλον Μασκ, διανέμονται στο Λος Άντζελες, ενημέρωσε ο Νιούσομ.

 

Κυβερνήτες και δήμαρχοι σε όλες τις ΗΠΑ απευθύνουν ολοένα πιο απελπισμένες εκκλήσεις για βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Ο στρατός των ΗΠΑ ετοιμάζεται να στήσει νοσοκομεία εκστρατείας στη Νέα Υόρκη και στο Σιάτλ, τις δύο πόλεις που πλήττονται πιο σκληρά στη χώρα, για να ανακουφίσει την πίεση στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.


Αθλητικά

Στίβος: Διετή φυλάκιση στον Λαμίν Ντιάκ για διαφθορά

Στίβος: Διετή φυλάκιση στον Λαμίν Ντιάκ για διαφθορά

Ο πρώην επικεφαλής του παγκόσμιου στίβου Lamine Diack, κρίθηκε ένοχος για διαφθορά για κάλυψη ρωσικών...

Αυτοκίνητο

MAZDA MX-30: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Mazda

MAZDA MX-30: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής…

To πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Mazda αποτελεί το νέο MX-30, ενώ πρόκειται για...

Περιβάλλον

Ιθάκη: Καμπάνια διάσωσης του σπάνιου αμφίβιου Πρασινόφρυνου

Ιθάκη: Καμπάνια διάσωσης του σπάνιου αμφίβιου Πρασινόφρυνου

Καμπάνια διάσωσης του σπάνιου είδους αμφίβιου Πρασινόφρυνου στο νησί της Ιθάκης εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια...

Τουρισμός

Ρόδος: “Ποδαρικό” από το κρουαζιερόπλοιο World Explorer

Ρόδος: “Ποδαρικό” από το κρουαζιερόπλοιο World Explorer

Μετά από αρκετούς μήνες απουσίας κρουαζιεροπλοίων λόγω της πανδημίας Covid-19, σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.