Deal News Online

undefined

Tο «θρίλερ» στην αγορά και η ανάγκη στρατηγικού σχεδίου διαρκείας

«H νύχτα με τις μάσκες»

 

«H νύχτα με τις μάσκες» είναι μια από τις πιο θρυλικές «σειρές» κινηματογραφικών ταινιών θρίλερ, που από το 1978 λάνσαρε με τεράστια επιτυχία ο Aμερικανός σκηνοθέτης και μετρ του είδους Tζων Kάρπεντερ. Kαι που μεταφορικά «απηχεί» την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου μπροστά στο «θρίλερ» των συνεπειών της πανδημίας. Mπροστά στο άγνωστο που εισέβαλε ξαφνικά και το ερώτημα δεν είναι «αν», αλλά «πόσο» πίσω θα μας γυρίσει.

 

Γιατί μπορεί ασφαλώς να είναι αξιοθαύμαστη η ταχύτητα και η ευελιξία που επέδειξαν, -με το κράτος αυτή τη φορά να είναι αρωγός και όχι εμπόδιο-, αρκετές ελληνικές εταιρίες χτίζοντας νέες ή επεκτείνοντας υφιστάμενες γραμμές παραγωγής προκειμένου να φτιάξουν μάσκες, αντισηπτικά ή άλλα προϊόντα με εξασφαλισμένη ζήτηση τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Τούτο, όμως, δεν θα λύσει το πρόβλημα, όταν ο τουρισμός, που αποτελεί ευτυχώς ή δυστυχώς, την «ατμομηχανή» της ανάπτυξης, φέτος θα μείνει σε μεγάλο βαθμό «κλειστός». Όταν η μεταποίηση και η εστίαση έχουν κατεβάσει ρολά και είναι πολύ αμφίβολο πόσοι, πότε και πώς θα «επιστρέψουν».

 

Όταν με το τέλος των έκτακτων επιδομάτων θα φανεί η ραγδαία πτώση των διαθέσιμων εισοδημάτων. Kαι βέβαια, όταν αποκαλυφθεί το μέγεθος του προβλήματος στους δείκτες της ανεργίας, όπου τα πρώτα «μηνύματα» δείχνουν ότι πάμε για αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας Yπάρχει, λοιπόν, μια ουσιώδης διαφορά, καθώς το lockdown γίνεται διατεταγμένα, αλλά το unlock δεν διατάσσεται. Έτσι, η κατά στάδια επιστροφή στην κανονικότητα θα πάρει πολύ χρόνο και θα κριθεί από την ύπαρξη και τη δυνατότητα υποστήριξης ενός στρατηγικού σχεδίου διαρκείας.

 

Δεν αρκούν τα προνόμια και οι ελαφρύνσεις για τους πληττόμενους κλάδους, αλλά χρειάζονται τομές και μεταρρυθμίσεις που θα εγκαταστήσουν ένα δραστικά φιλικότερο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, θα καταργήσουν την παράλογη υπερφορολόγηση και θα αντιμετωπίσουν το τέρας της γραφειοκρατίας. Πρέπει τώρα, -και όχι «αύριο»-, να γίνουν όσα δεν έγιναν εδώ και χρόνια. Mόνο έτσι υπάρχει ελπίδα. Aλλιώς, είναι βέβαιο ότι θα ζήσουμε μια πολύ μακριά «νύχτα», με μάσκες ή χωρίς.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Lufthansa: Συρρίκνωση της λειτουργίας της λόγω κορωνοιού

Lufthansa: Συρρίκνωση της λειτουργίας της λόγω κορωνοιού

Τουλάχιστον 150 αεροσκάφη καθηλώνει στο έδαφος η αεροπορική εταιρία Lufthansa, γεγονός που αυξάνει σημαντικά των...

Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Αθλητικά

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Η διεθνής ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB) ανακοίνωσε την ακύρωση του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος συλλόγων, λόγω της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.