Deal News Online

undefined

Πέτσας: Άνω του 10% η μείωση προκαταβολής φόρου Προτεινόμενο

«Πολύ μεγαλύτερη από 5 - 10%» θα είναι η μείωση προκαταβολής φόρου σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο MEGA.

 

«Θέλουμε τα στοιχεία να είναι αντικειμενικά, επομένως να ωφεληθούν της μείωσης της προκαταβολής φόρου εκείνοι που έχουν πληγεί με βάση τους τελευταίους τζίρους που έχουμε στη διάθεσή μας. Θα είναι μια σημαντική ελάφρυνση. Δεν θα ήθελα να βάλω ένα πήχη. Πριν την κρίση ήταν περίπου στο 55%» ξεκαθάρισε.

 

Το πρόγραμμα SURE έρχεται να συμπληρώσει άλλα εργαλεία

 

Σχετικά με το πρόγραμμα SURE, για την επιδότηση της εργασίας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «το πρόγραμμα αυτό έρχεται να συμπληρώσει άλλα εργαλεία που έχουμε πάρει. Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα SURE, θα συνεχίσει για τον Ιούνιο στην εστίαση να δουλεύει παράλληλα με την αναστολή εργασίας. Είναι ένα μέτρο που αίρει την αβεβαιότητα. Η εστίαση θα ανοίξει. Όταν ανοίξει θα μπορεί να κρατάει για τον Ιούνιο ένα ποσοστό των εργαζομένων, το 40% να εργάζεται και το 60% να είναι σε αναστολή και να χρηματοδοτείται από το κράτος».

 

Τι θα ισχύσει για την αναστολή των εργαζομένων μιας επιχείρησης

 

Αναφορικά με το αν υπάρχει περιορισμός του αριθμού των υπαλλήλων μιας επιχείρησης που μπορούν να μπουν σε αναστολή, ο κ. Πέτσας είπε ότι «ο περιορισμός που υφίσταται έχει να κάνει με την μείωση του τζίρου. Μπορεί να μπει μια επιχείρηση που έχει μια μείωση σημαντική του τζίρου της, πάνω από 20%. Δεν υπάρχει περιορισμός των ατόμων που μπορούν να μπουν σε αναστολή. Μπορεί να μπει και όλο το προσωπικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς έχουμε ένα συνδυασμό μέτρων ώστε όταν ανοίξει το κατάστημα να μπορεί να δει ο επιχειρηματίας αν έχει σταθερό τζίρο».

 

«Εμείς προλαβαίνουμε τα λουκέτα, βάζουμε ένα πήχη υψηλό, διατήρησης του εισοδήματος που θα έχουν ακόμα και μεγάλη πτώση τζίρου, έτσι καταφέρνουμε κράτος. επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να διατηρήσουμε τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας για να μπορέσουμε να είμαστε ισχυροί στην ανάκαμψη», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Σχετικά με τη μείωση ενοικίου

 

Αναφορικά με τα μειωμένα ενοίκια των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, και το πρόβλημα που δημιουργούν αυτές στους ιδιοκτήτες ακινήτων, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «έκανε κάποιες δηλώσεις ο υφυπουργός Οικονομικών για το περίπου 1/3 της αναπλήρωσης των χαμένων ενοικίων. Το θέμα είναι ότι εδώ για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα είπαμε βάζουμε όλοι πλάτη. Αν δεν υπήρχε αυτή η παρέμβαση η αγορά θα ισορροπούσε κάπου μόνη της. Αλλά που θα ισορροπούσε σε μια πρωτοφανή πανδημία με τόση αβεβαιότητα; Η άλλη περίπτωση θα ήταν μηδέν είσπραξη ενοικίου».

 

«Στις συνθήκες που είμαστε σήμερα το ενοίκιο που έχει συμφωνηθεί πριν την κρίση, δεν έχει σχέση με τις σημερινές συνθήκες. Εμείς στοχεύουμε σε μια εξομάλυνση της αγοράς. Κάνουμε ένα βήμα άμβλυνσης των απωλειών που έχει ένας ιδιοκτήτης ακινήτου», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

 

Τη Δευτέρα η ανακοίνωση για Δημοτικά και παιδικούς σταθμούς

 

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «για τα δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Δευτέρα, πάντα σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας που βλέπουμε ότι έχει καθοδική πορεία. Θα ρωτήσουμε την άποψη των ειδικών, θα λάβουμε τις αποφάσεις μας και θα ανακοινωθούν. Είναι για το καλό των παιδιών το να γυρίσουν στο σχολείο. Το κανονικό είναι τα παιδιά μας να είναι εκεί, όχι έξι μήνες εκτός αυτού».

 

Για την είσοδο τουριστών χωρίς υγειονομικό έλεγχο

 

Τέλος, αναφορικά με τους τουρίστες που θα φτάνουν χωρίς υγειονομικό έλεγχο στη χώρα μας και την ανησυχία, που προκαλεί αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «προχωράμε βήμα βήμα, παρακολουθούμε τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε και κάποια στατιστικά στοιχεία της επιδημίας. Πιστεύουμε ότι οι επιδημιολογικοί κύκλοι στην Ευρώπη θα είναι συντονισμένοι. Αλλά δεν μένουμε αδρανείς. Θα υπάρχουν τέτοια πρωτόκολλα ώστε να έχουμε γρήγορη αντίδραση αν υπάρξει κρούσμα».


Αθλητικά

ΕΟΚ – ΠΣΑΚ ζητούν άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων

ΕΟΚ – ΠΣΑΚ ζητούν άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων

Μετά από σημερινή συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) με αντιπροσωπεία του...

Τεχνολογία

Ψηφιακός φόρος: Η Γαλλία χαιρετίζει την αλλαγή θέσης των ΗΠΑ

Ψηφιακός φόρος: Η Γαλλία χαιρετίζει την αλλαγή θέσης…

Το «άνοιγμα» των ΗΠΑ όσον αφορά το σχέδιο φορολόγησης των γιγάντων της ψηφιακής τεχνολογίας χαιρέτισε...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.