Κόσμος στο κέντρο της πρωτεύουσας

Όσοι βρέθηκαν χθες και σήμερα στο κέντρο της Πρωτεύουσας είδαν ότι η κίνηση του κόσμου εκεί, έχει αρχίσει να κινείται στους γνωστούς παλιούς καθημερινούς ρυθμούς.

 

Οι άνθρωποι που κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους του Κέντρου της Αθήνας είναι τόσοι όσοι κυκλοφορούσαν και πριν από τις κινητοποιήσεις των διάφορων ομάδων που διαμαρτυρόταν σ' αυτό και πριν από τις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς.

 

Ο λόγος που το Κέντρο της Αθήνας ξαναβρίσκει τους κανονικούς ρυθμούς του οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά και μόνο στο ότι τα μέσα συγκοινωνίας λειτουργούν κανονικά και είναι πλέον εύκολη η πρόσβαση σ' αυτό.

 

Το λέμε αυτό διότι όσοι καταφέρνουν να δυσχεραίνουν ή να αποκλείουν την πρόσβαση του κόσμου, στο κέντρο της Αθήνας εγκληματούν κυριολεκτικά σε βάρος των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εκεί.

 

Δεν λέμε βέβαια ότι όλοι όσοι κυκλοφόρησαν γύρω από την Ομόνοια έτρεξαν να κάνουν αγορές και ότι έτσι τζιράρισαν τα καταστήματα, γιατί η μαύρη αλήθεια είναι ότι τα καταστήματα ακόμα και τώρα εξακολουθούν σχεδόν να κυνηγούν μύγες!

 

Όμως παρόλα αυτά όλο και κάτι ψευτογινόταν και τα καταστήματα δεχόταν τις επισκέψεις όσων περνούσαν έξω απ' αυτά και άλλος λίγο και άλλος πολύ κάτι ψώνιζε καθένας από όσους κατέβηκαν στο κέντρο.

 

Πάντως κάτι πρέπει να γίνει ώστε να μπορεί πλέον η αγορά του Κέντρου της Πρωτεύουσας να ανασάνει και να μην είναι όμηρος των κατά καιρούς κινητοποιήσεων που γίνονται στην περιοχή της.

 

Βέβαια η Πολιτεία είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να λάβει κανένα μέτρο προς την κατεύθυνση αυτή, όπως δεν έλαβε μέχρι σήμερα.

 

Γι' αυτό δεν απομένει παρά τα συνδικάτα από μόνα τους να συνειδητοποιήσουν το όλο πρόβλημα που δημιουργείται από τις κινητοποιήσεις στο χώρο και του κέντρου της πρωτεύουσας, και να αυτοδεσμευτούν ότι δεν θα παρακωλύουν με τις κινητοποιήσεις τους την ομαλή κίνηση της Αγοράς στο Κέντρο.

 

Γιατί εδώ που φτάσαμε ο κόσμος θα πρέπει εφεξής από μόνος τους να καταφέρνει να συνεννοείται και να βρίσκει τις ισορροπίες ώστε να μην ζημιώνει η μια κοινωνική ομάδα την άλλη.

 

Περικλής Σταυριανάκης


protoselida

Media

Γερμανικά ΜΜΕ για Brexit: Νικητής ο Τζόνσον, αλεπού ο Γιούνκερ

Γερμανικά ΜΜΕ για Brexit: Νικητής ο Τζόνσον, αλεπού…

Πολλές και διαφορετικές οι απόψεις στον γερμανικό Τύπο για τη συμφωνία που πέτυχε χθες...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και Πελοπόννησο

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και…

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.