Deal News Online

undefined

Kaspersky: Οι ψυχικές επιπτώσεις των περιστατικών ψηφιακής ασφάλειας


Την «ανθρώπινη πλευρά» των περιστατικών ψηφιακής ασφάλειας επισημαίνει η τελευταία έκθεση της Kaspersky - εξετάζοντας την ταλαιπωρία και τις απώλειες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι λόγω των παραβιάσεων.

 

Συγκεκριμένα, περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων μεγάλων επιχειρήσεων (30%) που εμπλέκονται στα επακόλουθα ενός τέτοιου περιστατικού έχασαν σημαντικές προσωπικές εκδηλώσεις, έπρεπε να εργαστούν όλη τη νύχτα (32%) ή υπέστησαν επιπλέον άγχος (33%). Ένας στους τέσσερις έπρεπε ακόμη να ακυρώσει τις διακοπές του (27%). Το εργασιακό άγχος επηρεάζει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την αποτελεσματικότητα και τα κίνητρα του προσωπικού, με το 76% των υπαλλήλων να πιστεύει ότι επηρεάζει τις προσωπικές σχέσεις και το 16% να οδηγήθηκε σε παραίτηση λόγω αυτού.

 

Αυτό το άγχος πρέπει να ληφθεί υπόψη, ειδικά στην παρούσα συγκυρία όπου πολλοί άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι και αγωνίζονται να διατηρήσουν την παραγωγικότητά τους. Για τις επιχειρήσεις, αυτό το άγχος μπορεί να δημιουργήσει μια συνολική μείωση της αποδοτικότητας των εργαζομένων, επηρεάζοντας την επιχειρηματική απόδοση, οδηγώντας εν συνεχεία σε άμεσες οικονομικές απώλειες. Για παράδειγμα, ένας αυξανόμενος αριθμός ημερών απουσίας εργαζομένων που προκαλούνται από άγχος μπορεί να κοστίσει σε μια μεγάλη επιχείρηση έως 3,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Σε τελική ανάλυση, μπορεί επίσης να βλάψει και τη φήμη της εκάστοτε εταιρείας ως εργοδότη.

 

Επίσης, τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας μπορεί να συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία - στην πραγματικότητα, έχει ήδη συμβεί σε περίπου τις μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (48%) και μεγάλες επιχειρήσεις (53%) που παρουσίασαν τουλάχιστον μία παραβίαση δεδομένων πέρυσι. Το παρακάτω διάγραμμα αποκαλύπτει τις προσωπικές συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές ασφάλειας IT όταν πρέπει να αναλάβουν δράση μετά από παραβίαση δεδομένων. Το άγχος είναι και πάλι η πιο πιθανή επίπτωση: το ένα τρίτο (33%) των διαχειριστών βίωσε πολύ περισσότερο άγχος από ό, τι συνήθως - ανεξάρτητα αν εργάζονταν σε μια μεγάλη επιχείρηση με προηγμένες πρακτικές αντιμετώπισης περιστατικών ή σε μια μεσαίου μεγέθους επιχείρηση χωρίς αποκλειστικό τμήμα ασφάλειας πληροφορικής.

 

Εάν προκύψει παραβίαση δεδομένων, οι ομάδες ασφάλειας IT πρέπει να διερευνήσουν το περιστατικό, να καθαρίσουν και να διορθώσουν το σύστημα και να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν την επανάληψη αυτής της επίθεσης. Ως αποτέλεσμα, το ένα τρίτο των διευθυντών εργάστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ή έπρεπε να εργαστεί υπερωρίες (33% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 32% για τις μεγάλες). Και σε αυτά δεν περιλαμβάνεται η απουσία από προσωπικές εκδηλώσεις, την οποία αντιμετώπισε το 20% των επαγγελματιών πληροφορικής σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 30% σε μεγάλες.

 

Όπως επισημαίνεται τέλος στην έκθεση, παρόλο που υπάρχει πάντα ο κίνδυνος παραβίασης δεδομένων, οι οργανισμοί πρέπει να διατηρούν τον έλεγχο της ασφάλειας των δεδομένων, έτσι ώστε τα περιστατικά να μην επηρεάζουν αρνητικά τη στάση των εργαζομένων και τη φήμη μιας επιχείρησης - ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.


World Business

3,1 εκατ. ευρώ για ένα...  ξεχασμένο σχέδιο

3,1 εκατ. ευρώ για ένα... ξεχασμένο σχέδιο…

«Xρυσάφι» πλήρωσε συλλέκτης ένα σκίτσο του TinTin από τον Herge που έμενε διπλωμένο για...

Media

Κορωνοϊός: Σε ποιους θα συνταγογραφείται η κολχικίνη

Κορωνοϊός: Σε ποιους θα συνταγογραφείται η κολχικίνη

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, αφού αξιολόγησε λεπτομερώς και επισταμένα τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα...

Αθλητικά

Διαψεύδει δημοσίευμα περί ακύρωσης Ολυμπιακών η Ιαπωνία

Διαψεύδει δημοσίευμα περί ακύρωσης Ολυμπιακών η Ιαπωνία

Επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά η ιαπωνική κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει σημερινό δημοσίευμα των «Times», με βάση το οποίο οι διοργανωτές των...

Τεχνολογία

Επέκταση συνεργασίας COSMOTE - Microsoft για λύσεις cloud

Επέκταση συνεργασίας COSMOTE - Microsoft για λύσεις cloud

Ακόμη πιο εξελιγμένες και υψηλής ποιότητας λύσεις cloud, σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φιλοδοξούν να...

Τουρισμός

Crystal Cruises: Επέκταση ακυρώσεων κρουαζιέρων μέχρι Μάιο

Crystal Cruises: Επέκταση ακυρώσεων κρουαζιέρων μέχρι Μάιο

Η Crystal Cruises επέκτεινε την αναστολή των κρουαζιέρων της μέχρι τα τέλη Μαΐου, με αρκετά ελληνικά δρομολόγια να...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.