Deal News Online

undefined

Εκδήλωση στο Χ.Α. για την εισαγωγή του νέου εταιρικού ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

To Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του εταιρικού της ομολόγου, της πρώτης μετά την έναρξη της πανδημίας Covid -19 έκδοσης.

 

Συνολικά αντλήθηκαν 500.000.000 ευρώ με επιτόκιο 2,75%. Το παραδοσιακό καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης χτύπησαν οι κ.κ. Γιώργος Περιστέρης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και Πηνελόπη Λαζαρίδου Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα.

 

Καλωσορίζοντας την Διοίκηση του Ομίλου  ΓΕΚ Τέρνα , ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα εορταστική καθώς "μετά το lockdown  βρισκόμαστε όλοι ξανά  με αφορμή μία  επιτυχημένη εισαγωγή και μάλιστα  την  μεγαλύτερη έκδοση που έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα στην εγχώρια αγορά ομολόγων"

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα Γιώργος Περιστέρηςανέφερε : "Εκ μέρους του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματικά μεγάλη επιτυχία της ομολογιακής μας έκδοσης, ειδικά σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη περίοδο. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, τις αρμόδιες αρχές του Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς για την άριστη συνεργασία, τους Συμβούλους κι Αναδόχους μας για την πολύτιμη υποστήριξη που μας προσέφεραν, όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου μας που επί πενήντα χρόνια εργάζονται σκληρά για να φτάσει ο Όμιλος εδώ που έχει φτάσει σήμερα, τα στελέχη μας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους  για την επιτυχία της έκδοσης και φυσικά και πάνω από όλα τους χιλιάδες επενδυτές, ιδιώτες και θεσμικούς, που για μία ακόμη φορά έδειξαν στην πράξη πόσο πολύ μας εμπιστεύονται".

 

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιώργος Χαντζηνικολάου ευχαρίστησε τον κ. Γιώργο Περιστέρη και τα υπόλοιπα στελέχη του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο ελληνικό Χρηματιστήριο. Ο ίδιος πρόσθεσε πως "η εν λόγω έκδοση είναι ενδεικτική για τον  σημαντικό ρόλο που η ελληνική κεφαλαιαγορά και το Χρηματιστήριο ειδικότερα πρόκειται να διαδραματίσουν στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων  συμβάλλοντας δραστικά στην ταχεία ανάκαμψη της  ελληνικής οικονομίας, σε αυτή την μετά τον κωρονοιό περίοδο".

 

Aπό την πλευρά της, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, συνεχάρη την Διοίκηση του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα για την αποφασιστικότητα που επέδειξε αποδεικνύοντας ότι οι ελληνικές εταιρείες μπορούν και σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία να αντλήσουν κεφάλαια. Πρόσθεσε ότι "η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την πλευρά της επικροτεί τέτοιες προσπάθειες" ενώ προανήγγειλε την έναρξη κύκλου συναντήσεων με όλες τις εισηγμένες εταιρείες προκειμένου να αντιμετωπισθούν από κοινού τα θέματα που απασχολούν τις εταιρείες και το Χρηματιστήριο να αποτελέσει για όλες πηγή χρηματοδότησης.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κέρδη για το ευρώ Ισχυρά κέρδη στη Wall »
protoselida

Media

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Αγάθωνας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών…

Πέθανε, σήμερα το πρωί, σε ηλικία 65 ετών, ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης. Σύμφωνα με...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Πολύ καλά τα νέα για τα αυτοκίνητα της Mazda μετά την εφαρμογή του νέου φορολογικού...

Τεχνολογία

Visa: Ζήτημα επιβίωσης τα νέα μέσα πληρωμών

Visa: Ζήτημα επιβίωσης τα νέα μέσα πληρωμών

Καθώς οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις παγκοσμίως συνεχίζουν να υφίστανται τον οικονομικό αντίκτυπο του...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.