Deal News Online

undefined

WTTC: Ζητά ενιαίο ταξιδιωτικό πλαίσιο στην Ευρώπη

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) ζήτησε πριν λίγες μέρεςαπό τα τα ευρωπαϊκά κράτη να υιοθετήουν πιο συνεκτικούς ταξιδιωτικούς κανόνεςσε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, γιατι το ισχύων πλαίσιο δημιουργεί σύγχυση σεταξιδιώτες και παραθεριστές.

 

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική του ανακοίνωση το WTTC, εκείνοι που ταξιδεύουν στην Ευρώπη για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν ναχαλαρώνουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αντιμετώπισαν μια μπερδεμένη σειρά διαφορετικών τύπων ταξιδιωτικών κανόνων και συμβουλών - με κάθε χώρα ανά την ήπειρο να βγαίνει από την πανδημία Covid-19 σε διαφορετικά στάδια, γεγονός που καθυστερεί την τουριστικήανάκαμψη.

 

«Το ανομοιογενές συνονθύλευμα εθνικών συνοριακών πολιτικών και κανόνων για την Covid-19 σε μια υποτιθέμενη ενιαία ζώνη Σένγκεν είναι προφανώς αποτρεπτικό για τη διασυνοριακή κυκλοφορία», ανέφερετο WTTC. «Η επιστροφή της βιομηχανίας είναι επειγόντως απαραίτητη για την αναζωογόνηση των προορισμών και ενεργεί ως καταλύτης για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», πρόσθεσε.

 

Κάθε αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης κατά 2,7% ενεργοποιεί ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα. Οι κυβερνήσεις που υιοθετούν τα σωστά συντονισμένα μέτρα θα μπορούσαν να πετύχουν αύξηση των ταξιδιών κατά 27%, δημιουργώντας εκ νέου 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον Ταξίδια και τον Τουρισμό, τονίζει το Συμβούλιο.

 

Ως προς τα διαφορετικά υγειονομικά μέτρα και την συνακόλουθη σύγχυση, το WTTC αναφέρει ενδεικτικά τη χρήση μάσκας προσώπου. Σε ορισμένες χώρες είναι υποχρεωτική η χρήση στις δημόσιες συγκοινωνίες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, σε άλλες όχι, όπως η Νορβηγία και η Σουηδία. Στην Ιταλία, οι μάσκες πρέπει να φοριούνται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ στην Ελβετία, σε αυτούς τους χώρους, συνιστάται η διατήρηση απόστασης 1,5 μέτρου και η μάσκα είναι απαραίτητη μόνο εάν δεν υπάρχει αυτή η απόσταση.

 

Επικαλούμενο την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν, το WTTC επισημαίνει ότι η χρήση μάσκας προσώπου βοηθά στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού έως και 90%, προστατεύει τον χρήστη και τους γύρω του και επαναφέρει μια μεγαλύτερη αίσθηση κανονικότητας στους ταξιδιώτες.

 

Η Gloria Guevara, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, κάλεσε τους ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών να ενωθούν και να καταλήξουν σε ενιαίους κανονισμούς προς όφελος των εκατομμυρίων ανθρώπων που εξαρτώνται από τον τουρισμό στην Ευρώπη. Το παρελθόν, τονίζει, δείχνει ότι μόνο με τον συντονισμό και την εναρμόνιση των ταξιδιωτικών κανόνων μπορεί να επιταχυνθεί η ανάκαμψη, καθώς θα επανέλθει η εμπιστοσύνη στους ταξιδιώτες.

 

Η διαφορετική αντιμετώπιση στη χρήση μάσκας, στα τεστ και στην ανίχνευση επαφών δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας στους ταξιδιώτες, επισημαίνει η Gloria Guevara, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντική ειδικά την εφετινή χρονιά είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών. Η ώρα να συνεργαστούμε είναι τώρα, αναφέρει. Ο ιδιωτικός τομέας θέλει να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις και τους προορισμούς χρησιμοποιώντας τα προσεκτικά διαμορφωμένα πρωτόκολλα Safe Travelsτου WTTC, ώστε να υπάρκει σαφήνεια και να εξαλειφθεί η σύγχυση στους τουρίστες.

 

Σημειώνεται ότι ο τουρισμός εισφέρει το 9,1% του ΑΕΠ της Ευρώπης, δημιουργώντας τζίρο άνω των 2 τρισ.δολαρίων, ενώ πέρυσι ο τομέας πρόσφερε 37,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.


World Business

 H Γαλλία «χτυπά» τη Silicon Valley

H Γαλλία «χτυπά» τη Silicon Valley

O φόρος ψηφιακών υπηρεσιών που είχε αποφασίσει να επιβάλλει η Γαλλία στους τεχνολογικούς κολοσσούς της...

Media

ΕΡΤ: Αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης σε HD

ΕΡΤ: Αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης σε HD

Σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD) θα εκπέμψει το πρόγραμμα των τηλεοπτικών της καναλιών ΕΡΤ1, ΕΡΤ2...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.