Τουρισμός

Πορτογαλία: Καταρρέει ο τουριστικός κλάδος και τον Ιούνιο

Κατά 96% μειώθηκε ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από ξένους τουρίστες στην Πορτογαλία τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας (INE) της χώρας.

 

Οι φόβοι για μετάδοση της Covid-19 και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού κράτησαν μακριά τους επισκέπτες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, και οδήγησαν την κάποτε ευημερούσα τουριστική βιομηχανία της Πορτογαλίας να καταγράψει έναν ακόμα μήνα καταστροφικών επιδόσεων τον Ιούνιο.

 

Κλειστά σχεδόν τα μισά τουριστικά καταλύματα

 

Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων τουριστών, μειώθηκε σχεδόν 82% τον Ιούνιο σε λίγο πάνω από 500.000 ανθρώπους, καταγράφοντας μικρή βελτίωση συγκριτικά με τη μεγαλύτερη του 94% μείωση τον Μάιο, σύμφωνα με την ΙΝΕ. Η στατιστική υπηρεσία ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι τον Ιούνιο περίπου το 45% των τουριστικών καταλυμάτων έμειναν κλειστά ή δεν είχαν επισκέπτες.

 

«Βουτιά» για την αγορά της Γερμανίας και της Ισπανίας

 

Οι διανυκτερεύσεις από Βρετανούς --με το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ξένες αγορές για την Πορτογαλία-- μειώθηκαν πάνω από 98% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, ενώ ακολουθεί η τεράστια βουτιά της γερμανικής και της ισπανικής αγοράς, όπου η μείωση διαμορφώθηκε αντίστοιχα στο 95,1% και το 93,3%.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή