Πολιτική

Παππάς: Το σχέδιο Πισσαρίδη βρίθει νεοφιλελεύθερων εμμονών

Το σχέδιο Πισσαρίδη «βρίθει νεοφιλελεύθερων εμμονών και επαναφέρει ό,τι δεν πέρασε με τα πρώτα δυο μνημόνια» τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, προσθέτοντας πως το σχέδιο αναμένεται να αποτελέσει «μια οδυνηρή πολιτική για το σύνολο της εθνικής οικονομίας».

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Το σχέδιο Πισσαρίδη απορρίπτεται άνευ επαίνων. Αφενός δεν συντονίζεται με τις ραγδαίες οικονομικές εξελίξεις, αφετέρου δίνει την αίσθηση ότι θέλει να αφήσει την ύφεση να εξελιχθεί, δικαιολογεί τη στάση των τραπεζών απέναντι στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, υιοθετώντας μάλιστα τον όρο "ζόμπι", και επαναφέρει το θέμα της ιδιωτικοποίησης των επικουρικών συντάξεων».

 

Επίσης επισήμανε ότι από το σχέδιο δεν φαίνεται πώς θα μειωθούν οι φόροι, ότι «αγνοεί συστηματικά το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα ποσοστά ανεργίας στη χώρα και δεν εισηγείται πολιτικές για να αναζωογονηθεί η εγχώρια αγορά». Για το ασφαλιστικό είπε ότι «η προσδοκία όλων να έχουμε μια αξιοπρεπή σύνταξη ανατρέπεται όταν προσδένεται στις χρηματαγορές». Σχολίασε ότι οι συντάκτες του σχεδίου «δεν μπορούν να παρακάμπτουν το γεγονός πως είχαμε ύφεση επί ΝΔ και πριν τον κορονοϊό ή να αναπαράγουν την προπαγάνδα περί "αναιμικής ανάπτυξης" επί της δικής μας διακυβέρνησης».

 

Τέλος ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «με βάση τις συλλογικές του αποφάσεις, δουλεύει για να μετασχηματιστεί σε ένα κόμμα το οποίο θα συσπειρώνει ανθρώπους από την Αριστερά έως τους προοδευτικούς πολίτες του κέντρου» και ότι «πρόκειται για έναν στόχο, συλλογικά διαμορφωμένο και ομόφωνα ψηφισμένο, τον οποίο είμαι σίγουρος ότι υπηρετούμε όλοι με σθένος και αποφασιστικότητα».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή