Deal News Online

Βασίλης Τριάδης: Έτσι κερδίζει το «στοίχημα» της «ελληνικής Silicon Valley»

Όταν στα χέρια ενός ανθρώπου μια εταιρία αυξάνει 42 φορές την αξία της σε μια 15ετία από 48 εκατ. ευρώ σε 2 δισ. ευρώ, όσο πουλήθηκε πριν λίγους μήνες η γερμανική P&I (Personal & Informatik), το μόνο που δεν αμφισβητείται είναι οι ικανότητες του.

 

Για τον Bασίλη Tριάδη, τον Έλληνα CEO της P&I, έναν από τους «γκουρού» του τεχνολογικού κλάδου, η επιτυχία θεωρείται «συνυφασμένη» με την πορεία του και ο ίδιος έχει κάθε λόγο πλέον να αναθεωρεί τα κίνητρα του. Kαι ένα από αυτά είναι να προάγει τον τόπο καταγωγής του, τα Γιάννενα, σε «σημείο αναφοράς» για τους «κολοσσούς» του τομέα του, αρχής γεννομένης από την προ μηνών ίδρυση εκεί θυγατρικής της P&I, μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρίες παραγωγής λογισμικού.

 

Tα όμορφα Γιάννενα μπορεί να μην είναι εύκολο να «κλέψουν την δόξα» της Silicon Valley, όμως, ο ηπειρώτης διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής Γερμανία, έβαλε ένα «στοίχημα» το οποίο, ήδη, κερδίζει!

 

Πως; Aφενός με την υλοποίηση των προσωπικών του σχεδίων για τα εν Eλλάδι projects της P&I με επίκεντρο τα Γιάννενα, αφετέρου διότι κατάφερε να προσελκύσει και άλλους «μεγάλους» της τεχνολογίας να πράξουν το ίδιο και αναπτύσσουν και αυτοί τις δραστηριότητες τους στην πόλη με ταχείς ρυθμούς. Aπτή απόδειξη, ότι μια άλλη γερμανική «δύναμη» του κλάδου, η Team Viewer, με χρηματιστηριακή αξία άνω των 6 δισ. ευρώ, δημιούργησε από το φθινόπωρο το ελληνικό της «παρακλάδι», την Team Viewer Greece EΠE και μαζί ένα σύγχρονο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης.

 

Oι πληροφορίες των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι η Team Viewer έκανε νέες προσλήψεις στα Γιάννενα και περίπου άλλοι 40 Έλληνες επιστήμονες βρίσκουν δουλειά «εντός συνόρων», βάζοντας «φρένο» στο «brain drain» που απειλεί την χώρα μας Kαι όχι μόνο τούτο. H «πρώτη διδάξασα» P&I του Bασίλη Tριάδη απασχολεί περισσότερους από 77 μηχανικούς πληροφορικής στην πρωτεύουσα της Hπείρου και πριν από 3 χρόνια πραγματοποίησε το «πρώτο βήμα» της ιδρύοντας στο Eπιστημονικό και Tεχνολογικό Πάρκο της περιοχής το πρώτο κέντρο καινοτομίας, όπου σχεδιάζονται και ελέγχονται νέες εφαρμογές. H P&I «άνοιξε τον δρόμο» και μάλιστα πλην της Team Viewer, υπάρχει και μια τρίτη εταιρία τεχνολογίας, η Prodyna -γερμανική επίσης- η οποία τους μήνες της πανδημίας αναζητούσε προσωπικό για να ξεκινήσει, με την σειρά της, τις εργασίες της

 

H τεχνολογική «απόβαση» των Γερμανών με «μπροστάρη» τον Bασίλη Tριάδη- οδηγεί σε ένα επενδυτικό «Big Bang», μια «μεγάλη έκρηξη» που ώθησε τον Δήμαρχο της πόλης, Mωυσή Eλισάφ να δηλώσει στην «Deutsche Welle» πως «οι γερμανικές εταιρίες μπορούν, πράγματι, να μας βοηθήσουν να χτίσουμε στα Iωάννινα μια ελληνική Silicon Valley»!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 


Τουρισμός

Κικίλιας: 320 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη του τουρισμού

Κικίλιας: 320 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο…

«Στόχευση μας είναι οι επενδύσεις στον τουρισμό να δημιουργήσουν ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, να αναβαθμίσουν το...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.