Πολιτική

Μέρκελ: Υποχρέωση των χωρών της ΕΕ να στηρίξουν την Ελλάδα Προτεινόμενο

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, η Άνγκελα Μέρκελ, στην ετήσια θερινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, σημείωσε ότι είναι υποχρέωση όλων των μελών-κρατών της ΕΕ να στηρίξουν τα δικαιώματα της Ελλάδας.

 

«Ναι, πρέπει να πάρουμε σοβαρά όσα λένε οι Έλληνες φίλοι μας, πρέπει να τους στηρίξουμε σε όσα έχουν δίκιο», είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφερόμενη στην κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω κλιμάκωση και για να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση «πρέπει να μιλάει κανείς με όλες τις πλευρές».

 

Αναφορικά με την Τουρκία, η κ. Μέρκελ τόνισε: «Η σχέση μας με την Τουρκία είναι πολύπλευρη. Έχω συχνές επαφές με τον Ταγίπ Ερντογάν και σύντομα θα σας ενημερώσω σχετικά». Παράλληλα, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι έχει ήδη συζητήσει το ζήτημα της ελληνοτουρκικής έντασης και με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. « Η Τουρκία είναι εταίρος στο ΝΑΤΟ. Η διένεξη μεταξύ δύο εταίρων του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, αλλά και για αυτόν τον λόγο πρέπει να προσπαθήσει κανείς να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο πλαίσιο της Συμμαχίας», σημείωσε η κ. Μέρκελ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή