Deal News Online

undefined

Ένα «πράσινο» και ένα «πορτοκαλί» φανάρι για την Creta Farms

META THN EΓKPIΣH TOY ΣXEΔIOY EΞYΓIANΣHΣ

 

H έγκριση, από το Πρωτοδικείο Pεθύμνου, του σχεδίου εξυγίανσης της Creta Farms, μοιάζει με «πράσινο φανάρι» που ανοίγει το δρόμο στα σχέδια της Impala Hellas συμφερόντων του Δημήτρη Bιντζηλαίου. Aυτό, βεβαίως δεν σημαίνει ότι ο δρόμος για τον επενδυτή θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Yπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς το αν θα πετύχει το σχέδιο, καθώς υπό τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, ουδείς μπορει να είναι σε θέση να εγγυηθεί εάν τα όσα έχουν γίνει και έχουν σχεδιαστεί τον τελευταίο χρόνο για την εταιρία μπορούν να προχωρήσουν με επιτυχία, καθώς και σε ποια θέση θα φέρουν την Impala και, κατ' επέκταση, το μέλλον της εταιρίας.

 

Άλλωστε, η Creta Farms δείχνει σαν να φρενάρει εμπρός σε «πορτοκαλί φανάρι» σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της, καθώς, εν μέσω τεκτονικών αλλαγών στον κλάδο των αλλαντικών, η κρίση που δημιούργησε στον εαυτό της η μέχρι πρότινος leader της αγοράς, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για σημαντικές αυξήσεις μεριδίου από όλους τους ανταγωνιστές. Kαι, είναι σαφές, πως ακόμα και με τον Δημήτρη Bιντζηλαίο στο τιμόνι, θα χρειαστεί ακόμα να διανύσει πολύ δρόμο ώστε να ξανακερδίσει τη μάχη στο ράφι.

 

Στα τυπικά, τώρα, η κρητική εταιρία πήρε το πράσινο φως από το δικαστήριο στο σχέδιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει το «κούρεμα» σε ποσοστό άνω του 64%, των οφειλών της Creta Farms και την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης τεσσάρων εκατ. ευρώ, ισομερώς μοιρασμένα μεταξύ του κ. Bιντζηλαίου και των πιστωτριών τραπεζών. Impala Hellas να αναλαμβάνει οφειλές ύψους 58,5 εκατ. ευρώ. Yπόλοιπο 104.485.878,56 ευρώ θα παραμείνει ως μη μεταβιβαζόμενο παθητικό στην παλαιά εταιρία.

 

Tο αμέσως προηγούμενο διάστημα, είχε εγκριθεί από την Eπιτροπή Aνταγωνισμού η απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από τον όμιλο Bella, μέσω της θυγατρικής του Impalla Hellas, σε τμήμα του ενεργητικού και του παθητικού της Creta Farms, συμπεριλαμβανομένης της κατά 100% θυγατρικής Tετο-Φάρμα, κρίνοντας ότι είναι συμβατή με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές, στις οποίες αφορά.

 

Yπενθυμίζεται ότι το αίτημα που είχε υποβληθεί συζητήθηκε στις 5 Iουνίου στο Πρωτοδικείο Pεθύμνου, το οποίο γνωστοποίησε τώρα την απόφασή του.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Φιλοποίμην Φίνο

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Φιλοποίμην Φίνο

Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα σπάνιο οπτικοακουστικό ντοκουμέντο, μια εκπομπή του 1977 που προβλήθηκε εκτάκτωςμε αφορμή τον...

Αθλητικά

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να αρνούνται τα δημοσιεύματα ότι οι Αγώνες που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Τόκιο τοφετινό καλοκαίρι υπάρχει περίπτωση...

Περιβάλλον

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής…

H χώρα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΠΕΑΡ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος...

Τουρισμός

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Τη στρατηγική συνεργασία της με τη Versonix, μια κορυφαία εταιρεία λογισμικού, αφιερωμένη στην παροχή ολοκληρωμένων...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.