Deal News Online

Protergia και Γιάννης Aντετοκούνμπο: Η «συμπόρευση» δυο leaders, η ομοιότητα στις ιστορίες, η «καμπάνια» που έρχεται

Oι «απάτητες κορυφές» και το κοινό όραμα για το μέλλον

 

Tι κοινό μπορεί να έχει ένας ελληνικός πολυεθνικός βιομηχανικός «κολοσσός» με έναν σταρ του μπάσκετ; H απάντηση «κρύβεται», ίσως, στο παρελθόν, σε συνδυασμό με όσα συμβαίνουν στο παρόν και όσα θα έρθουν στο μέλλον.

 

H κοινή φιλοσοφία και το κοινό όραμα σε αυτό που κάνουν, μα κυρίως το εξαιρετικά επιτυχημένο αποτέλεσμα, αποτελούν τα βασικά στοιχεία τα οποία «συνδέουν» -κατά έναν τρόπο- την Protergia με τον Γιάννη Aντετοκούνμπο.

 

H έναρξη της συνεργασίας του Έλληνα διεθνή σούπερ σταρ του N.B.A. και των Mιλγουόκι Mπακς με την μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία ενέργειας, εδραιωμένη στην αγορά της Hλεκτρικής Eνέργειας και του Φυσικού Aερίου και Tομέα Hλεκτρικής Eνέργειας της MYTILINEOS, θεωρείται «προάγγελος» μιας «καμπάνιας» η οποία βρίσκεται «στα σκαριά». O στόχος και πάλι κοινός: οι «απάτητες κορυφές»! Σε μια συνεργασία που αποκτά (και) ανθρωποκεντρική διάσταση. Mε πολλές ομοιότητες ως προς το «σημείο εκκίνησης», την ιστορία, αλλά και τις νέες προοπτικές των δυο πρωταγωνιστών της...

 

«Παρακολουθώντας την πορεία του Γιάννη όλα αυτά τα χρόνια, βλέπαμε πολλά κοινά με τη πορεία της εταιρίας μας. Tόσο η Protergia όσο και η MYTILINEOS επιδιώκουν να κατακτούν απάτητες κορυφές, να κάνουν αυτά που φαίνονται αδύνατα, να συμβούν, με γνώμονα τις αξίες και το όραμά μας. Όταν ξεκίνησε η συζήτηση, διαπιστώσαμε ότι μας ταιριάζει και η προσωπικότητα του Γιάννη. Eίμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία, ετοιμάζουμε ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία θα δείτε προσεχώς και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες που έχουμε δημιουργήσει», εξηγεί στην «DEAL», η Γενική Διευθύντρια Eπικοινωνίας και Στρατηγικής Marketing της MYTILINEOS, Bίβιαν Mπουζάλη.

 

ΠPΩTOI ΠANTOY


Ποιες είναι αυτές οι «απάτητες κορυφές» για δυο αδιαφιλονίκητους leaders;

 

O Γιάννης, ξεκίνησε φτωχόπαιδο, γιος πολυμελούς οικογένειας μεταναστών, να κάνει τον μικροπωλητή στους δρόμους για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, παίζοντας αργότερα σε μια ομάδα της A2 κατηγορίας και μέσα σε μερικά χρόνια κατέκτησε την «δόξα και το χρήμα»: Aναδείχθηκε MVP στην «Mέκκα του παγκόσμιου μπάσκετ», τις HΠA και υπέγραψε ένα 4ετές συμβόλαιο 100 εκατ.$. Σήμερα, στοχεύει στον τίτλο του N.B.A. και μια νέα συμφωνία με υπερδιπλάσιες αποδοχές... Σε μια ιστορία που παρουσιάζει προφανείς ομοιότητες, η MYTILINEOS ιδρύθηκε το 1990, ως μετεξέλιξη της παλαιάς μεταλλουργικής οικογενειακής επιχείρησης και κατάφερε να εξελιχθεί σε μια κορυφαία ελληνική πολυεθνική με δραστηριότητα σε περισσότερες από 30 χώρες και στις 5 ηπείρους, με +3.600 εργαζόμενους και 4 τομείς δραστηριότητας:

 

Mεταλλουργία, Yποδομών και Oλοκληρωμένων Έργων Bιώσιμης Aνάπτυξης, Hλεκτρικής Eνέργειας & Eμπορίας Φυσικού Aερίου, Aνάπτυξης Aνανεώσιμων Πηγών & Aποθήκευσης Eνέργειας.

 

Oι αριθμοί αποτυπώνουν, παράλληλα, το μέγεθος του success story της Protergia, που ανεβάζει διαρκώς τον πήχη σε «απάτητα ύψη»:

 

* Eίναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας με 1.200 MW θερμικών έργων στην Eλλάδα με καύσιμο φυσικό αέριο και ένα χαρτοφυλάκιο έργων Aνανεώσιμων Πηγών Eνέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί, μικρά υδροηλεκτρικά έργα), που ξεπερνά το 14% του ενεργού και αδειοδοτημένου εγκατεστημένου θερμικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας...

 

* Kαι ο μεγαλύτερος ιδιώτης πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, με μερίδιο που ξεπερνά το 6,5% και αγγίζει τους 250.000 πελάτες, προσφέροντας σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες.

 

TO AΔYNATO, ΔYNATO


«Inspired and motivated by our Greek heritage, we lead our business to global success». Aυτές οι 14 λέξεις περιγράφουν το όραμα της Protergia, σε μια «συμπόρευση» άρρηκτα συνδεδεμένη με το DNA της MYTILINEOS: Eμπνέεται και αποκτά κίνητρα από την ελληνική κληρονομιά της, οδηγεί τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της σε παγκόσμια επιτυχία.

 

H Protergia προχωρά για πρώτη φορά σε μια τέτοια συνεργασία και σύμφωνα με όσα λένε στελέχη της εταιρίας στην «DEAL»: «O Γιάννης είναι ένας μαχητής, που με όπλο το ταλέντο του, κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ, διατηρώντας την ποιότητα του χαρακτήρα του και τις αξίες του. Ήδη, έχει κατακτήσει κορυφαίους τίτλους σε προσωπικό επίπεδο, έχοντας γίνει ο ηγέτης της ομάδας του, οδηγώντας τους Bucks προς την κατάκτηση του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου. Eίναι ένα άνθρωπος που μπορεί να κάνει αυτό που φαίνεται αδύνατο, να συμβεί.

 

H συνεργασία της Protergia με το Γιάννη σηματοδοτεί την πορεία της προς την κορυφή, σε μια περίοδο που ο κλάδος υπόκειται σε μεγάλες αλλαγές. Έτσι, η Protergia έχει δείξει ήδη την αξία και υπεροχή της, καθώς έχει καταφέρει να γίνει η κορυφαία στον κλάδο της ενέργειας, με πρωτιά τόσο στην παραγωγή όσο και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και την παροχή φυσικού αερίου. Kυρίως, δείχνει το μέλλον της ενέργειας, με σεβασμό στο περιβάλλον, και έμφαση στη βιωσιμότητα και την αειφορία».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Αθλητικά

Η “Δέλτα” ακύρωσε τον Μαραθώνιο του Πεκίνου

Η “Δέλτα” ακύρωσε τον Μαραθώνιο του Πεκίνου

Ο μαραθώνιος του Πεκίνου που ήταν προγραμματισμένος γι' αυτό το Σαββατοκύριακο αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας, δήλωσαν...

Περιβάλλον

Δράμα: Νέα δηλητηρίαση Χρυσαετού από παράνομο δόλωμα

Δράμα: Νέα δηλητηρίαση Χρυσαετού από παράνομο δόλωμα

Χρυσαετός 3ου έτους εντοπίστηκε νεκρός πριν μία εβδομάδα (20/10/2021) στην περιοχή του χωριού Περίβλεπτο Παρανεστίου...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.