Οικονομία

Σταϊκούρας: Μέτρα στήριξης 10 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους Προτεινόμενο

Μέτρα στήριξης ύψους 10 δισ. ευρώ πρόκειτα να λάβει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, μιλώντας στο Real FM.

 


Ενώ επισήμανε ότι το 2020 "θα φτάσουμε και θα υπερβούμε τα 24 δις ευρώ σε δαπάνη για μέτρα στήριξη",  λέγοντας επίσης πως μέχρι τώρα έχουν διατεθεί περί τα 15 δισ. ευρώ.

 

Ο κ Σταικούρας είπε πως τον Αύγουστο αυξήθηκαν τα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές βοήθησαν. Εις γνώσης μας μειώσαμε τον ΦΠΑ στα νησιά ξέροντας πως δε θα περάσει στον καταναλωτή, αλλά θα τονώσει τις επιχειρήσεις, είπε.

 


Δεν υπάρχει προς το παρόν πρόβλεψη για αλλαγή των τεκμηρίων, ανέφερε. Θεωρώ ότι ταμειακά είμαστε καλά, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε να μην ξεφύγουμε δημοσιονομικά, είπε. Εκτίμησε πως αυστηροί στόχοι δεν θα υπάρχουν και το 2021 στην ΕΕ μιλώντας για τη συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup της Παρασκευής.Για την ύφεση μίλησε για μία δύσκολη κατάσταση, μια βαθιά ύφεση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα των προηγούμενων δεκαετιών.

 

Μίλησε για ύφεση μέχρι 8% για το 2020 και για κάποιες ενδείξεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για λιγότερους τριγμούς.Αναφέρθηκε ξανά στο τρίτο πρόγραμμα Επιστρεπτέας Προκαταβολής που θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου, το οποίο όμως θα είναι στοχευμένο στις επιχειρήσεις του τουρισμού. Θα είναι στοχευμένο και διευρυμένο για να καλύψει τις επιχειρήσεις του τουρισμού χωρίς ταμειακή μηχανή.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή