Περιβάλλον

Μεξικό: Μαζικός τάφος 200 μαμούθ σε εργοτάξιο

Ο αριθμός των σκελετών μαμούθ που ανακαλύφθηκαν σε ένα εργοτάξιο αεροδρομίου βόρεια της Πόλης του Μεξικού έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 200, με το τελικό νούμερο ενδεχομένως να είναι ακόμα μεγαλύτερο, ανέφεραν ειδικοί την Πέμπτη.

 

Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι ο χώρος του μαζικού τάφου των μαμούθ, στις ακτές μιας αρχαίας λίμνης που προσέλκυσε και παγίδευσε τα άγρια ζώα στο ελώδες έδαφος του, μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του αινίγματος της εξαφάνισής τους.

 

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι εξακολουθούν να γίνονται ανακαλύψεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων ενδείξεων ότι οι άνθρωποι μπορεί να έχουν κατασκευάσει εργαλεία από τα οστά των ζώων που πέθαναν κάποια στιγμή πριν από 10.000 με 20.000.

 

"Έχουμε περίπου 200 μαμούθ, περίπου 25 καμήλες, πέντε άλογα", δήλωσε ο αρχαιολόγος Ruben Manzanilla Lopez του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, αναφερόμενος σε ζώα που εξαφανίστηκαν στην Αμερική.

 

Η τοποθεσία απέχει μόλις περίπου 20 χιλιόμετρα από τεχνητούς λάκκους, ουσιαστικά ρηχές παγίδες για μαμούθ, που έσκαψαν οι τότε κάτοικοι για να παγιδεύσουν και να σκοτώσουν δεκάδες μαμούθ.

 

Ο Manzanilla Lopez είπε ότι αρχίζουν να εμφανίζονται στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ακόμη και αν τα μαμούθ στο αεροδρόμιο πέθαναν πιθανότατα από φυσικά αίτια αφού κόλλησαν στη λάσπη της αρχαίας λίμνης, τα απομεινάρια τους μπορεί να έχουν τεμαχιστεί με παρόμοιο τρόπο με αυτά που βρέθηκαν στην παγίδα μαμούθ στον κοντινό δήμο Τούλτεπεκ.

 

Σημειώνεται ότι οι κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες μετατρέπουν μια παλιά στρατιωτική βάση σε πολιτικό αεροδρόμιο, πρόκειται να ολοκληρωθούν το 2022.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή