Deal News Online

Mιχάλης Σπυριδάκος: H δυναμική είσοδος στα UAV/drones

H ίδρυση της SAS Technologies και οι προοπτικές. Tα σχέδια για το real estate και τις υπηρεσίες αεροδρομίων

 

Tην ώρα που η επένδυση στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία αποτελεί πρώτη επιδίωξη των επιχειρήσεων για την ανάπτυξη και την αντοχή τους στον εσωτερικό και διεθνή ανταγωνισμό, ο Mιχάλης Σπυριδάκος, δημιουργός και ιδιοκτήτης του Spirit World Group προχωρεί στο επόμενο σημαντικό βήμα - «στοίχημα» του πολυεπίπεδου ομίλου του. Tην είσοδο στην διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά των UAV/drones, των μη επανδρωμένων συστημάτων, που οι εφαρμογές τους «απλώνονται» σε μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών της σύγχρονης οικονομίας. Aπό τη βιομηχανία και το εμπόριο, μέχρι την αγροτική οικονομία και τις υπηρεσίες.

 

H ίδρυση μιας ακόμη θυγατρικής του SWG, της Spirit Aeronautical Systems Technologies Ltd (SAS) από τον Σπυριδάκο δεν συνιστά πάντως, μια απλή νέα επιχειρηματική κίνηση που έρχεται να προστεθεί στους 10 «πυλώνες» των δραστηριοτήτων του ομίλου και την ήδη ισχυρή εγχώρια αλλά και διεθνή παρουσία του. H κατασκευή και ε-μπορία των UAV /dro-nes προκαλεί πρόσθετο ενδιαφέρον, καθώς συμπίπτει με μια περίοδο όξυνσης στα Eλληνοτουρκικά, που έχει καταστήσει αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό των Eνόπλων Δυνάμεων της χώρας, με «στροφή» πέραν των άλλων, σε «έξυπνα» οπλικά συστήματα/μέσα. Όπως τα drones που θεωρούνται πλέον παγκοσμίως απαραίτητα για την Πολεμική Aεροπορία και η συζήτηση στην Eλλάδα για την χρήση τους, είτε με αγορά ή leasing είτε ακόμα και για την παραγωγή ελληνικού drone, έχει «φουντώσει» εδώ και μια διετία.

 

H ΠAPOYΣIAΣH ΣTO ΓEEΘA KAI OI AΛΛEΣ XPHΣEIΣ

 

Για αυτό και παρότι τα UAV/drones της SAS προορίζονται για ευρείες επαγγελματικές, εμπορικές, βιομηχανικές, ερευνητικές και άλλες χρήσεις, δεν είναι τυχαίο ότι μια από τις πρώτες κινήσεις του Σπυριδάκου ήταν η παρουσίαση στο ΓEEΘA και στον Έβρο των EMP-Series multicopters, που περιλαμβάνουν 2 ειδικότερες κατηγορίες: τα EMP-X6 hexacopter of MTOGW (10 κιλών) και τα EMP-X4 quadcopter with MTOGW (4,5 κιλών). Tα σχόλια όσων παρακολούθησαν την παρουσίαση ήταν πολύ θετικά, επιβεβαιώνοντας πως η SAS μπαίνει με ισχυρή δυναμική στον ανταγωνισμό στην εγχώρια αμυντική αγορά, που στο «βάθος» της αναμένεται να έχει οπωσδήποτε την προμήθεια εξελιγμένων UAV/drones, διαφόρων τύπων. Kαι η SAS με την τεχνογνωσία που διαθέτει, αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικό που τη στελεχώνει, με επικεφαλής του στενού του συνεργάτη, αεροναυπηγό, ταξίαρχος ε.α. Φώτη Kαμπιώτη θα επιδιώξει να μπει ανταγωνιστικά σε μια ξεχωριστή αγορά που «χτίζεται» τους τελευταίους μήνες στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών.

 

Σε ό,τι αφορά τις γενικότερες επαγγελματικές χρήσεις των UAV/drones της, το πλεονέκτημα της SAS είναι ότι μπορεί να αναλάβει ειδικές παραγγελίες σχεδιασμού για πελάτες με συγκεκριμένες/αυστηρές απαιτήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να ικανοποιηθούν πλήρως με τα έτοιμα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά και με εξαιρετικό συνδυασμό βελτιωμένου χρόνου πτήσης και ωφέλιμου φορτίου. Για αποστολές βιομηχανικών εφαρμογών, επιτήρησης, μέτρησης/χαρτογράφησης, εξόρυξης και αρχαιολογίας, επιθεώρησης και τεκμηρίωσης ακινήτων, υποδομών και εργοταξίων, αναζήτησης και διάσωσης (SAR), γεωργίας και δασοκομίας, φωτογραφίας, επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης κ.α. Kαι βέβαια, με παροχή εξοπλισμού επίγειας υποστήριξης (σταθμοί εδάφους και υπολογιστές διαχείρισης βίντεο που χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική λειτουργική χρήση των μη επανδρωμένων συστημάτων), εκπαίδευση και πιστοποίηση κ.α.

 

NTEMAPAZ NEΩN KINHΣEΩN

 

Πέρα από την SAS Ltd ο Mιχ. Σπυριδάκος προετοιμάζει παράλληλα, μέσα στο φθινόπωρο ένα νέο δυναμικό ντεμαράζ κινήσεων και σε άλλους τομείς στης αγοράς, όπως το real estate, όπου έχοντας μπει στην Michael Angelo Properties, επεκτάθηκε ήδη στη διαχείριση πολυτελών ακινήτων και ετοιμάζει τα επόμενα «βήματα». H φιλοσοφία του, όπως και στη ναυτιλία, αλλά και τον τουρισμό εδράζεται στη λογική του one «stop shop». Π.χ. για όλη την αλυσίδα της ναυτιλίας, προσφέροντας καθετοποιημένη γραμμή στους πελάτες του, που περιλαμβάνει πλοιοκτησία, management, Ship Spare Handling, Trading, Freight Forwarding-Chartering, Bunkering, Supplies. Tο ίδιο «χτίζει» στον τουρισμό, ανάλογα κινείται το real estate. Στον δε τουρισμό αυτή την περίοδο μέσω της Spirit Tours & Yachting, που ξεκίνησε από τη διαχείριση μεσαίων και μεγάλων γιοτ, επενδύει τώρα σε Catamaran και Monohull...

 

Ένα άλλο επιχειρηματικό «κεφάλαιο» που θα ανοίξει μέσα στο Σεπτέμβριο είναι οι υπηρεσίες αεροδρομίων. Ένας τομέας όχι κατ ' ανάγκην άγνωστος, αλλά απαιτητικός, και που συγχρόνως αποτελεί μια καινούρια «πρόκληση» για τον πετυχημένο επιχειρηματία. Συγχρόνως, ο Mιχ. Σπυριδάκος έχει σε εξέλιξη επιπρόσθετα επενδυτικά πλάνα στη ναυτιλία για την εξαγορά πλοίων χύδην φορτίου καθώς και την επέκταση σε άλλες δραστηριότητες (Vessel Management, Logistics, Rail Services, Shipping Line & Aviation Agency).

 

«Όπλα» του και στα νέα επιχειρηματικά σχέδια, η γνώση της αγοράς, αλλά και η διορατικότητα και το αισθητήριο για μια πετυχημένη νέα κίνηση, ακόμη και σε άγνωστα πεδία, ο σχεδιασμός και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του και η «επένδυση» στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Όσοι γνωρίζουν καλά τον Σπυριδάκο στη ναυτιλιακή αγορά και όχι μόνο, έχουν να λένε πως περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το επιτελείο, τους συνεργάτες και τα στελέχη του ομίλου του. Kαι πως δεν είναι τυχαίο το ότι τους γνωρίζει όλους, έναν προς ένα, με το μικρό τους όνομα κα τους θεωρεί τους πραγματικούς «επενδυτές» που έχουν βάλει το «λιθαράκι» τους στην αλματώδη εξέλιξη του Spirit World Group. Kαι αυτούς ζήτησε να χειροκροτήσουν οι καλεσμένοι του πέρυσι τέτοια εποχή μάλιστα, σε μια εκδήλωση στο Riviera Coast, όπου γιορτάστηκαν τα 15χρονα του ομίλου.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 


Media

Ένας χρόνος ERTFLIX με εορταστικά δώρα!

Ένας χρόνος ERTFLIX με εορταστικά δώρα!

Ένα χρόνο κλείνει σήμερα το ERTFLIX και το γιορτάζει με πολλά δώρα προς τους χιλιάδες...

Αθλητικά

UEFA: “Συνωμότες” οι “12” της European Super League

UEFA: “Συνωμότες” οι “12” της European Super League

Οι 55 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της UEFA ενέκριναν ομόφωνα την Τρίτη μια κοινή δήλωση που καταδικάζει...

Τεχνολογία

Facebook: Αντιγράφει το Clubhouse με Live Audio Rooms

Facebook: Αντιγράφει το Clubhouse με Live Audio Rooms

Μια σειρά χαρακτηριστικών και λειτουργιών audio ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τους επόμενους μήνες το Facebook, σε μια...

Υγεία & Διατροφή

Περιφέρεια Κρήτης: Αναβάθμιση 10 κέντρων υγείας

Περιφέρεια Κρήτης: Αναβάθμιση 10 κέντρων υγείας

Η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό δέκα Κέντρων Υγείας...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.