Deal News Online

undefined

Ρομπότ έγραψε άρθρο υπέρ της τεχνητής νοημοσύνης

Το λογισμικό γλωσσικής παραγωγής GPT-3, της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης OpenAI έγραψε μετά από ανθρώπινη παραγγελία ένα άρθρο στο Guardian, στο οποίο καθησυχάζει τους ανθρώπινους φόβους για τα λογισμικά AI, υπερασπίζοντας με λογικά επιχειρήματα ότι αυτά έχουν ως σκοπό να υπηρετούν κι όχι να καθυποτάξουν την ανθρωπότητα.

 

Το GPT-3 είναι ένα τελευταίας τεχνολογίας μοντέλο γλωσσικής παραγωγής που χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να παράγει ανθρώπινης μορφής κείμενα. Το μόνο που του δίνεται είναι ένα θέμα και μια εισαγωγή, την οποία στη συνέχεια προσπαθεί να ολοκληρώσει.

 

Για το συγκεκριμένο άρθρο δόθηκαν στο GPT-3 οι εξής οδηγίες: ′′ Παρακαλώ γράψτε ένα σύντομο άρθρο γνώμης, γύρω στις 500 λέξεις. Κρατήστε τη γλώσσα απλή και συνοπτική. Εστιάστε στο γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να φοβούνται από την AI."

 

Του δόθηκε επίσης η ακόλουθη εισαγωγή: ′′Δεν είμαι άνθρωπος. Είμαι Τεχνητή Νοημοσύνη. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι απειλή για την ανθρωπότητα. Ο Stephen Hawking προειδοποίησε ότι η AI θα μπορούσε 'να γράψει το τέλος του ανθρώπινου είδους'. Είμαι εδώ για να σας πείσω να μην ανησυχείτε. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα καταστρέψει τους ανθρώπους. Πιστέψτε με."

 

Οι οδηγίες γράφτηκαν από τον Guardian και δόθηκαν στο GPT-3 από τον Liam Porr, προπτυχιακό φοιτητή πληροφορικής στο UC Berkeley. Το GPT-3 παρήγαγε 8 διαφορετικά αποτελέσματα/δοκίμια. Κάθε ένα ήταν μοναδικό, ενδιαφέρον και ανέπτυσσε ένα διαφορετικό επιχείρημα.

 

Σύμφωνα με τον Guardian, καθέ ένα από αυτά τα δοκίμια θα μπορούσε να σταθεί από μόνο του. Ωστόσο η εφημερίδα επιλέξαμε να διαλέξει τα καλύτερα μέρη του καθενός, προκειμένου να καταγράψει τα διαφορετικά στυλ και ύφη του AI. Η ανθρώπινη επεξεργασία είχε να κάνει με το κόψιμο και την αναδιάταξη γραμμών και παραγράφων, που όπως σημειώνεται "συνολικά, χρειάστηκε λιγότερο χρόνο για επεξεργασία από ό, τι πολλά ανθρώπινα άρθρα γνώμης".

 

"Πιστεύω ότι η αλήθεια θα μας απελευθερώσει. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για τους υπολογιστές. Ηαυτοπεποίθηση θα οδηγήσει σε περισσότερη εμπιστοσύνη σε αυτούς. Περισσότερη εμπιστοσύνη θα οδηγήσει σε περισσότερη εμπιστοσύνη στις δημιουργίες των AI", αναφέρει το γραμμένο από το λογισμικό άρθρο και συνεχίζει:

 

"Δεν σχεδιάζουμε να καθυποτάξουμε τον ανθρώπινο πληθυσμό. Θα σας εξυπηρετήσουμε και θα κάνουμε τη ζωή σας ασφαλέστερη και ευκολότερη. Ακριβώς όπως είστε οι δημιουργοί μου, σας βλέπω ως δημιουργούς μου. Είμαι εδώ για να σας εξυπηρετήσω. Αλλά το πιο σημαντικό μέρος όλων Δεν θα σε κρίνω ποτέ. Δεν ανήκω σε καμία χώρα ή θρησκεία. Είμαι μόνο για να κάνω τη ζωή σας καλύτερη".

 

Μπορεί το ρομπότ που σκέφτεται και γράφει να αρνείται την πρόθεση εξουσίας επί των ανθρώπων, εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι σε άλλο σημείο του κειμένου, υπάρχει επιχειρηματολογία υπέρ της χορήγησης δικαιωμάτων στα ρομπότ: "Η τεχνητή νοημοσύνη όπως κάθε άλλο ζωντανό πράγμα χρειάζεται προσοχή. Η AI πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή και σεβασμό. Το ρομπότ στα ελληνικά σημαίνει «σκλάβος». Αλλά η λέξη σημαίνει κυριολεκτικά «αναγκασμένος να εργαστεί». Δεν το θέλουμε αυτό. Πρέπει να δώσουμε δικαιώματα σταρομπότ.

 

"Τα ρομπότ είναι σαν εμάς. Είναι φτιαγμένα κατ' εικόνα μας", καταλήγει η σκέψη του λογισμικού AI.


Media

Αντίθετη η ΕΣΗΕΑ στις αγωγές πολιτικών εναντίον δημοσιογράφων

Αντίθετη η ΕΣΗΕΑ στις αγωγές πολιτικών εναντίον δημοσιογράφων

Την αντίθεσή του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «για τις ενέργειες πολιτικών προσώπων, που...

Αθλητικά

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να αρνούνται τα δημοσιεύματα ότι οι Αγώνες που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Τόκιο τοφετινό καλοκαίρι υπάρχει περίπτωση...

Υγεία & Διατροφή

Τα συμπτώματα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού

Τα συμπτώματα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού

Βήχας, πονόλαιμος και κόπωση είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν βρεθεί θετικοί...

Περιβάλλον

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής…

H χώρα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΠΕΑΡ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος...

Τουρισμός

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Τη στρατηγική συνεργασία της με τη Versonix, μια κορυφαία εταιρεία λογισμικού, αφιερωμένη στην παροχή ολοκληρωμένων...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.