Deal News Online

Γεωργιάδης: Ο Μακρόν έχει αναδυθεί σε αληθινό Ευρωπαίο ηγέτη Προτεινόμενο

Τις ευχαριστίες του προς τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

"Θέλω να πω ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ, όχι ως υπουργός ή βουλευτής αλλά ως Έλληνας πολίτης, προς τον πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, όχι μόνο φιλίας προς την Ελλάδα", δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

 

"Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει αναδυθεί σε έναν αληθινό Ευρωπαίο ηγέτη και πρέπει να γίνει επιτέλους συνείδηση στην Τουρκία και σε μερικούς από τους εταίρους μας,  ότι τα σύνορα της Ελλάδος και τα σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 'Αρα όταν η Τουρκία αμφισβητεί τα σύνορα της Ελλάδος και τα σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αμφισβητεί τα σύνορα της Ευρώπης. Αυτό το έχει καταλάβει ο πρόεδρος Μακρόν και το έχει δηλώσει με κάθε τρόπο".

 

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι: "Ο κ. Μακρόν έκανε αυτή την εκπληκτική ανάρτηση χθες, και στα ελληνικά και στα γαλλικά φυσικά, για να δείξει ότι και στο ζήτημα της Μόριας η Γαλλία είναι στο πλάι της Ελλάδος. Είναι μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει χτίσει αυτή τη στενή σχέση με τον Εμανουέλ Μακρόν".

 

Για την κατάσταση στη Μόρια ο υπουργός είπε τα εξής:

 

"Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να ταυτοποιήσει ποιοι από τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες είναι αυτοί που έβαλαν τη φωτιά στη Μόρια και προχώρησαν στα βίαια αυτά επεισόδια. Όσοι ταυτοποιηθούν ότι είναι ένοχοι αυτών των βίαιων εγκλημάτων δεν δικαιούνται άσυλο στην Ελλάδα και πρέπει να απελαθούν".

 

"Βασική προϋπόθεση για να σου παράσχει μία χώρα πολιτικό άσυλο είναι να σέβεσαι τους νόμους της. Εάν δεν το κάνεις τότε δεν δικαιούσαι πολιτικό άσυλο σε αυτή τη χώρα. Η Ελλάδα πρέπει να είναι αυστηρή σε τέτοιο βαθμό που να μην αφήσει περιθώριο κανένας ξανά να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη μας".

 

"Οι εικόνες των τελευταίων δύο ημερών αδικούν πάρα πολύ την κυβέρνηση και τον υπουργό, τον κ. Μηταράκη. Στον ένα χρόνο που κυβερνάμε, έχουμε ξεπεράσει κάθε προσδοκία επιτυχίας στο μεταναστευτικό ζήτημα. Έχουν μειωθεί οι ροές άνω του 90%, έχουν αυξηθεί οι απελάσεις, έχει ασφαλίσει ο Έβρος, έχουν ασφαλίσει τα νησιά".

 

"Αν υπήρχαν οι κλειστές  δομές θα είχαμε λύσει ένα πρόβλημα. Αλλά, δυστυχώς, τότε δεν μπόρεσε αυτή η άποψη να περάσει στην ελληνική κοινωνία".

 

"Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι κυβέρνηση τυράννων, ούτε μας αρέσει η βία. Μας αρέσει ο πολιτισμένος διάλογος και η συνεννόηση με τους ανθρώπους. Στη Λέσβο και τη Χίο η κατάσταση είναι έκρυθμη, γιατί οι κάτοικοι είναι πάρα πολύ κουρασμένοι μετά από τόσα χρόνια αυτής της πληγής".

 

"Ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε και τη Μόρια και όλα τα υπόλοιπα. 'Αρα, είναι σχεδόν κωμικό να μιλάει".


World Business

Δεν πληρώνει το κουπόνι του ομολόγου η MLS

Δεν πληρώνει το κουπόνι του ομολόγου η MLS

Την αδυναμία της να προβεί στην πληρωμή των Κουπονιών ΜΛΣ02 (30-11-2020 και 26-02-2021), ανακοίνωσε η εταιρεία MLS...

Media

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Επιστολή συμπαράστασης στο "αδελφό Σωματείο" του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών απέστειλε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, σε σχέση με τις επιθέσεις που...

Περιβάλλον

Ημερίδα TÜV AUSTRIA Hellas για περιορισμό χρήσης πλαστικού

Ημερίδα TÜV AUSTRIA Hellas για περιορισμό χρήσης πλαστικού

Ενημερωτική ημερίδα με στόχο την ανάδειξη της πρακτικής της ανακύκλωσης και της ορθολογικής διαχείρισης πλαστικών αποβλήτων στη χώρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.