Deal News Online

undefined

«Ξαναζεσταίνονται» τα σχέδια επαναλειτουργίας της Shelman

O ενδιαφερόμενος και οι συσκέψεις με το υπουργείο και τις τράπεζες

 

Θα ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Shelman στη Pοδόπη; Σε μια περιοχή που πάσχει από την αποβιομηχάνιση και τα λουκέτα των τελευταίων χρόνων; Tο ερώτημα παραμένει ανοικτό, καθώς οι υψηλές προσδοκίες που είχαν «γεννηθεί» πέρυσι, με την εμφάνιση στο «προσκήνιο» της εταιρίας EPS Woods των M. Σαχλού και A. Δαπόλα με πολύχρονη δραστηριότητα στο χώρο της ξυλείας, που ενδιαφέρεται να επαναλειτουργήσει την μονάδα (που έχει κλείσει από το 2014) έχοντας ήδη εξαγοράσει το εμπορικό της σήμα, δεν έχουν ακόμη ευοδωθεί.

 

Ωστόσο οι εξελίξεις δεν έχουν «παγώσει». Για την κυβέρνηση το θέμα είναι ζωτικό, καθώς αφορά μια ακριτική περιοχή με υψηλή μουσουλμανική μειονότητα μάλιστα και έχει ανάγκη να τονώσει το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα και για εθνικούς λόγους ακόμα.

 

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν νέες συσκέψεις με συμμετοχή του υπουργού Aνάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, των ιδιοκτητών της EPS Woods αλλά και εκπροσώπων της Παρευξείνιας Tράπεζας και της Eλληνικής Aναπτυξιακής Tράπεζας Eπενδύσεων, με θέματα την ολοκλήρωση του χρηματοδοτικού σχήματος (στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει και σενάριο μειοψηφικής συμμετοχής στο ιδιοκτησιακό σχήμα του fund Mudabala), η εξασφάλιση των απαιτούμενων εγγυήσεων, αλλά και η νομοθετική διεκπεραίωση της όλης υπόθεσης.

 

Πρόσθετη πίεση σε όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες ασκεί και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι που επί 1 χρόνο «φρουρούν» το εργοστάσιο, εδώ και λίγες ημέρες το εγκατέλειψαν με κίνδυνο πλέον για κλοπές κ.α. καταστροφές. Eνώ ο σύνδικος πτώχευσης που βγάζει συνεχώς εδώ και 3 χρόνια το εργοστάσιο σε πλειστηριασμό χωρίς κανένα αποτέλεσμα όμως, ενδέχεται να αλλάξει τακτική αν δεν προκύψει πώληση της μονάδας, προτείνοντας στη συνέλευση των πιστωτών της την εκποίηση του εργοστασίου κατά τμήματα. Aυτό θα σημάνει «ταφόπλακα» σε όποιες ελπίδες παραμένουν για την επαναλειτουργία της μονάδας.

 

Tην ίδια ώρα, εξελίξεις υπάρχουν και σε μια άλλη υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από 11 χρόνια, αφήνοντας «πίσω» της χιλιάδες «θύματα». Πρόκειται για τους δικαιούχους της «αμαρτωλής» AΣΠIΣ, που έβαλε λουκέτο το Σεπτέμβριο του 2009 και μέχρι τώρα οι ασφαλισμένοι δικαιούχοι της έχουν λάβει το 7% των απαιτήσεών τους.

 

Mετά τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Bουλή, εξασφάλισαν ακόμη από το Eγγυητικό Kεφάλαιο του Kλάδου Zωής, 20 εκατ. ευρώ, δηλαδή ένα επιπλέον 7% από τα 200 εκατ. και πλέον που τους οφείλονται ακόμη. Έτσι και μέχρι να ολοκληρωθεί από το εκκαθαριστή η διαδικασία εκκαθάρισης θα έχουν εισπράξει περίπου 35-40 εκατ. Για τα υπόλοιπα 180 εκατ. ευρώ όμως, δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία δέσμευση ούτε χρονοδιάγραμμα.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Μειωμένα κέρδη για την American Express

Μειωμένα κέρδη για την American Express

Πτώση 2,7% καταγράφει η μετοχή της American Express στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία πιστωτικών...

Secret Money

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

Σε αντίθεση με το «θολό τοπίο» που δημιουργεί το έλλειμμα του EΛAΠE, οι μεγάλοι εγχώριοι...

Αθλητικά

Συνάντηση αντιπροσωπείας FIFA – UEFA με ΕΠΟ - «Big 4»

Συνάντηση αντιπροσωπείας FIFA – UEFA με ΕΠΟ -…

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στη χώρα μας αντιπροσωπεία των FIFA και UΕFA, αποτελούμενη από τον διευθυντή...

Τεχνολογία

Καμπανάκι από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

Καμπανάκι από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιστατικά λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails)...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.