Deal News Online

undefined

Αχτσιόγλου: Ο κ. Βρούτσης νομοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες

Σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε η τομεράχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την κύρωση των δύο πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκαν τον Αύγουστο στη Βουλή βάζοντας στο επίκεντρο την οικονομική και εργασιακή πολιτική της κυβέρνησης.

 

Η τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως «η ελληνική οικονομία είχε μπει σε τροχιά ύφεσης από το τελευταίο τρίμηνο του 2019, πολύ πριν τον κορωνοϊό. Επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτική των φορολογικών ελαφρύνσεων στα ανώτατα κλιμάκια της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, της σφοδρής επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων των νοικοκυριών, είναι υφεσιακές πολιτικές». Κατηγόρησε τους υπουργούς της κυβέρνησης ότι «προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για το τραγικό 15,2% της ύφεσης του δεύτερου τριμήνου και να πουν ότι αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

 

Αναφερόμενη στις εργασιακές διατάξεις που εισάγονται στις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, είπε πως ο κ. Βρούτσης νομοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες. Σχολιάζοντας δε, την ομιλία του υπουργού, παρατήρησε σκωπτικά πως «το μόνο που δεν μας είπε, είναι πως οι εργαζόμενοι του χρωστάνε κιόλας και ότι τους κάνει χάρη που τους υποχρεώνει σε απλήρωτη υπερωρία για τον μισό χρόνο της καραντίνας και όχι για όλο». Ο υπουργός Εργασίας «προσβάλλει τους εργαζόμενους όταν ισχυρίζεται ότι είναι υπέρ τους η μείωση μισθών με το αποτυχημένο πρόγραμμα 'Συν-Εργασία', η μείωση του δώρου Χριστουγέννων, η παροχή δυνατότητας στον εργοδότη για περισσότερες και φθηνότερες υπερωρίες» τόνισε η κα Αχτσιόγλου και υπενθύμισε πως «ολόκληρο το καλοκαίρι, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν χωρίς ούτε ένα ευρώ εισόδημα και η κυβέρνηση δεν αναρωτήθηκε πώς επιβίωσαν».

 

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «βλέπει τους εργαζόμενους ως παθητικούς δέκτες παροχών, ως κάποιους που τα τρώνε από το κράτος, το οποίο πετάει λεφτά σε μία μαύρη τρύπα όταν υποστηρίζει τους μισθούς. Και δεν της περνάει από το μυαλό η σύνδεση που έχει η εργασία και οι μισθοί με την κατανάλωση, με την ενεργό ζήτηση και αυτά όλα με το ΑΕΠ» είπε και προειδοποίησε την κυβέρνηση πως «ο χρόνος των εντυπώσεων, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».


World Business

Μειωμένα κέρδη για την American Express

Μειωμένα κέρδη για την American Express

Πτώση 2,7% καταγράφει η μετοχή της American Express στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία πιστωτικών...

Secret Money

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

Σε αντίθεση με το «θολό τοπίο» που δημιουργεί το έλλειμμα του EΛAΠE, οι μεγάλοι εγχώριοι...

Αθλητικά

Συνάντηση αντιπροσωπείας FIFA – UEFA με ΕΠΟ - «Big 4»

Συνάντηση αντιπροσωπείας FIFA – UEFA με ΕΠΟ -…

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στη χώρα μας αντιπροσωπεία των FIFA και UΕFA, αποτελούμενη από τον διευθυντή...

Τεχνολογία

Καμπανάκι από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

Καμπανάκι από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιστατικά λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails)...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.