Τράπεζες

Morgan Stanley: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες παρά την πανδημία

Ελκυστικό το προφίλ ρίσκου - απόδοσης των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την Morgan Stanley σε έκθεσή της με την οποία ξεκινά εκ νέου κάλυψη των τεσσάρων μετοχών.

 

Σημειώνει ότι οι μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά 57-69% από τις αρχές του έτους, προσθέτοντας ότι οι ανησυχίες της αγοράς είναι κατανοητές, δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία οδεύει προς ύφεση 10,8% φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της.

 

Ο οίκος θέτει σύσταση overweight για την Alpha Bank (με στόχο τα 0,90 ευρώ) και την Εθνική Τράπεζα (με τιμή-στόχο στα 1,70 ευρώ), τονίζοντας ότι προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό ρίσκου και απόδοσης.

 

Παράλληλα, θέτει σύσταση equalweight για τη Eurobank, με τιμή-στόχο στα 0,50 ευρώ σημειώνοντας ότι έχει εμφανίσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αλλά διαπραγματεύεται με πολύ υψηλότερο δείκτη τιμής προς λογιστική αξία.

 

Τέλος, θέτει σύσταση equalweight για τον τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς, με τιμή-στόχο στα 1,35 ευρώ, σημειώνοντας ότι έχει τον υψηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (οδηγώντας πιθανώς σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο ως το ξεκαθάρισμα) και το πιο αδύναμο «μαξιλάρι» έναντι τυχόν ενδεχόμενων αρνητικών σοκ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή